• DOLAR 32.5
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Aile hekimlerine 3 ay boyunca 3 bin TL ek ödeme yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruya verdiği yanıt hayata geçti. Buna göre, aile hekimlerine 3 ay boyunca 3 bin lira ek ödeme yapılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere aile hekimlerine 3 ay boyunca aylık 3 bin TL net ek ödeme olacak. Aile sağlığı çalışanlarına ise aylık net 850 TL ek ödeme kararı alındı.

Sağlık Bakanı Diyarbakır'da müjdeyi vermişti

Bakan Koca, Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısının ardından bir basın mensubunun "Sağlık çalışanlarının ek ödemeleri ile ilgili detaylar netleşti mi?" sorusunu şu şekilde yanıtlamıştı:

Bu dönemde çalışan bütün sağlık çalışanlarımız yoğun fedakârlıklarda bulundular. Bunun karşılığını bir ödeme ile yapmanın yeterli olmayacağını düşünüyorum ama imkânlar içinde sağlık çalışanlarımız için bir çalışma yapıldı. Bugün ya da yarın açıklama yapılır. Filyasyonda olan ekiplerimiz için çalışma yapıldı. Bununla ilgili ödeme yapılacak. Hasta takibi ile ilgili bir ek ödeme de bugün veya yarın yayınlanacak genelge ile duyurulmuş olacak

Virüse yakalanan personelin çalışmadığı günler mesai içi sayılacak

Görev sırasında veya görevinden dolayı bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan sağlık personelinin çalışmadığı günlerin mesai içi sayılacağı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir