• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
Covid-19 pandemi sürecinde dilencilik arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, son 8 ayda cami önlerinde, hastanelerde vatandaşların işlek olarak kullandığı cadde ve sokaklarda, parklar ile trafik ışıklarında dilenen kişilere yönelik yaptığı denetimlerle dilenciliği engellemeye çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Dr. Cafer Yılmaz, Covid-19 salgınını fırsat bilerek dilencilik konusunun daha fazla istismar edildiğini belirtti.

Dilencilik konusunda önceki yıllara oranla bir artışın olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Vatandaşlarımızın manevi duygularını para için sömürmede küçük yaştaki çocuklarını dahi kullanan bu kişilere karşı mücadelemiz devam edecek. Hemşerilerimizden istirhamımız sahte sağlık raporları, yalan hikâyeler veya çeşitli bahanelerle para dilenerek haksız kazanç elde etmeye çalışan kişilere itibar edilmemelidir." dedi.

Dilenciliğin önlenmesi için vatandaşlardan destek isteyen Yılmaz, "ALO 153 ve sosyal medya kanallarımızı kullanarak yaptığınız ihbarlarla bizlere ulaşarak bu kişilerle mücadelede destek olabilirsiniz. Bu konuda son dönemde oldukça yoğun ihbar aldık. Hepsini değerlendirip işlem yapma gayreti içindeyiz. Salgın sürecinde ekiplerimizin güvenliğini de düşünerek koruyucu malzeme kullanarak ve dilencilik yapanların ateşini ölçerek araçlarımıza alıp o noktadan uzaklaştırarak işlem yapıyoruz. Emniyet ekipleri ve ilçe zabıtalar ile iş birliğiyle mücadelemiz sürmektedir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir