• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
ABD'de polis şiddeti bitmek bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD genelinde ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestolar devam ediyor.

Başta siyahiler olmak üzere şüphelilerin polis tarafından dövülerek, kurşunlanarak ve poşetle boğularak öldürülmesi gibi tahammül edilmesi zor olaylarla çalkalanan ülkede protestolcular, seslerini yükselterek adalet arayışında bulunuyor.

PROTESTOCULAR POLİS ŞİDDETİNE DİRENİYOR
Oregon eyaletine bağlı Portland’da meydana gelen gösterilerin 99’uncu gecesi, yine vahşi manzaralara sahne oldu. Hükümetin uyguladığı ayrımcı politikaya ve polis şiddetine karşı sokaklara dökülen binlerce kişi, yoğun müdahaleyle karşılandı.

POLİS SİVİLLERİ YERLERDE SÜRÜKLEDİ
Polisin biber gazı ve silahlarla dağıtmaya çalıştığı kalabalığın direnç göstermesinin ardından yine şiddetli arbedeler yaşandı.

Trump hükümetinden aldığı destekle orantısız güç kullanmaktan çekinmeyen ABD polisi, gözaltına aldığı protestocuları döverek yerlerde sürükledi.

POLİS TÜM TEPKİLERE RAĞMEN GERİ ADIM ATMIYOR
Gözaltına alınan göstericiler yumruklanarak etkisiz hale getirilmeye çalışıldı. Polis kuvvetlerinin denetimsiz ve sınırsız yetkiyle silahsız sivillere yaşattığı bu görüntüler, ülkede devam eden yoğun gösterilerin uzun bir süre daha dinmeyeceğini kanıtlar nitelikte oldu.

TRUMP'TAN POLİSLERE "SINIRSIZ YETKİ"
ABD Başkanı Donald Trump, protestolar nedeniyle kente federal güvenlik güçlerini sevk etmişti. Federal güvenlik güçlerinin kimlik ibraz etmeden göstericileri sivil araçlarla gözaltına alması, ülke genelinde tepkilere neden olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir