• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Ziyaretçiler ceza infaz kurumuna HES koduyla giriş yapabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığı, Covid-19 ile mücadele kapsamında ceza infaz kurumlarında yeni önlemler alıyor.  Yeni önlemlere ilişkin Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen yazıda salgınla mücadele kapsamında ceza infaz kurumlarında yeni önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda HES kodu uygulamasına geçildiğine dikkat çekilen açıklamada, cezaevlerine gelen ziyaretçilerden "Hayat Eve Sığar" kodu istenecek.

 HES bilgileri çerçevesinde risk taşıdığı belirlenen kişiler ceza infaz kurumlarına alınmayacak. HES kodu beyan edemeyen ziyaretçilere ise, kurum personeli yardımcı olacak.

Adalet Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığının tutuklu ve hükümlülerin sağlığını korumak için ceza infaz kurumlarında aldığı Covid-19 tedbirler de titizlikle uygulanıyor. Bu kapsamda ceza infaz kurumlarının girişleri, ortak alanlar ve personel servis araçları düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Ring araçları içerisinde sosyal mesafe kurallarına uyulmasına özen gösteriliyor. Ayrıca ceza infaz kurumlarına ilk kez alınan tutuklu ve hükümlüler PCR testi yapıldıktan sonra 14 gün izolasyona tabi tutuluyor. Tutuklu ve hükümlüler 14 günlük izolasyon süresinden sonra da testleri negatif çıkarsa koğuşlarına geçebiliyor. Tutuklu ve hükümlülere ihtiyaçları kadar temizlik ve hijyen malzemeleri ile maske ve eldiven ücretsiz olarak veriliyor. Ceza infaz kurumu personeli için de tedbirler titizlikle uygulanıyor. Personel görev sırasında maske takıyor. Ayrıca ceza infaz kurumundaki görevine başlamadan 48 saat önce PCR testine tabi tutuluyor. Sonuçlar negatif çıktıktan sonra ceza infaz kurumundaki görevine başlıyor." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir