• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Mahmud Abbas: " Filistin halkı, ilhak planını boşa çıkardı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli grupların liderlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan katıldığı çevrim içi toplantıda konuştu.

Filistin halkının kendine yeten bir millet olduğunu söyleyen Abbas, “Ulusal kararlar konusunda söz sahibi sadece biziz. Kimsenin bizim adımıza konuşmasına asla izin vermeyiz. Bu konuda kimseyle anlaşma yapmayız.” ifadelerini kullandı.

Abbas, genel seçimler yoluyla ulusal ortaklığın inşa edilmesi, uzlaşının sağlanması ve bölünmüşlüklerin bir kenara bırakılıp tek çatı altında birleşilmesi gerektiğini savundu. 

Abbas, ayrıca bakanlıklardan bir heyetin, Covid-19 ile mücadele çalışmalarına destek olmak için Gazze'ye 20 kamyon tıbbi malzeme götüreceğini sözlerine ekledi.

Filistin Yönetimi Başkanı, "Barışçıl halk direnişine öncülük edecek liderliğin zamanı gelmiştir. Burada kalacağız. Toprağımızı ve vatanımızı terk etmeyeceğiz. Anavatanımızdan sürüldüğümüz (1948 Nekbe) trajediyi tekrar yaşamayacağız." dedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin de katılımıyla, Filistinli grupların genel sekreterleri, Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta eş zamanlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Filistinli grupların toplantısının ardından yayımlanan kapanış bildirisinde, İsrail'e karşı çok yönlü direnişin etkinleştirilmesi ve siyasi bölünmüşlüğe son verilmesi konularında anlaşmaya varıldığı açıklandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir