• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Kılıçdaroğlu’ndan cehalet! İhvan ile PKK'yi bir tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir özel televizyon kanalında dış politikayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamalarında Türkiye'nin darbeci Sisi yönetimi ile masaya oturması gerektiğini ifade etti. Bununla da kalmayan Kılıçdaroğlu, eline hiçbir şekilde silah almayan, her türlü zulme ve katliama maruz kalan İhvan ile PKK’yi bir tuttu.

TÜRKİYE’NİN İHVAN’A OLAN DESTEĞİNDEN RAHATSIZMIŞ

 "İhvan politikası nedir, ihvan anlayışı nedir Allah aşkına?" diyen Kılıçdaroğlu, 2015'ten itibaren Mısır ile ilişkilerin mutlaka sıcak tutulması gerektiğini söylediklerini anımsattı. Kılıçdaroğlu, "Mısır'la niye kavga ediyorsun? Mısır'la kavga etmek, Türkiye'yi Akdeniz'de felakete sürüklemek demektir." ifadelerini kullandı. "İhvan'ın logosunu kendi partilerinin logosu haline getirdiler. İhvan dediğiniz nedir?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Bize şunu söylüyorlar, 'Sizin için PKK ne ise bizim için de İhvan odur diyorlar.' bu kadar açık terör örgütü ilan etmişler. Şimdi onlar kalkıp PKK'yi desteklerse biz kızmıyor muyuz? Sen de neden İhvan'ı destekliyorsun?" dedi.

İHVAN KİMDİR?

Müslüman Kardeşler Cemiyeti ya da İhvânü'l-Müslimîn, Arap dünyasının en eski, en etkili ve en büyük İslami hareketi olmakla birlikte birçok Arap ülkesindeki en geniş siyasi cemaatidir. Mısır'da 1928 yılında İslam alimi ve okul öğretmeni olan Şehid Hasan el-Benna tarafından İslami, şeriatçı, dinî-siyasi amaçlarla çalışan toplumsal hareket olarak kurulmuştur. 2011 yılında Mısır’da seçimle başa gelmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanını çıkaran İhvan’ın iktidarı, Sisi darbesiyle 2013 yılında sona erdi. Darbe sonrası katliamlara ve zulme maruz kalan İhvan o günden bugüne eline asla silah almadı, şiddeti bir çözüm yolu olarak benimsemedi. Halihazırda Mısır zindanları İhvan yöneticileri ve alimleriyle doludur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir