• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Doğru Arazi Lastiği Nasıl Seçilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lastiklerin hepsi hem arazide hem de otoyollarda başarılı olmayabilir. 4x4 araç sahibi off-road meraklılarının lastik seçimi yaparken dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Makalemizde bahsedeceğimiz bu bilgiler sayesinde 4x4 aracınız için alacağınız lastikte doğru seçimler yapmanızı sağlayacağız. Off-road yapma hayaliniz varsa ve lastik satın almayı düşünüyorsanız öncelikle tüm arazi lastiklerinin eşit olmadığını açık bir şekilde belirtmek isteriz. Lastik sırt tasarımı, yanak özellikleri ve genel karkas yapısı farklılıklarını bilerek lastik satın almanız durumunda, 4x4 aracınızla yapacağınız off-road deneyimini oldukça fazla arttırabilirsiniz.

Çamurlu Arazi İçin Hangi Lastik Alınmalı?

Arazi lastiklerine yöneliyorsanız, otoyol performansı zaten sizin için önemli değildir. Normal bir yolda zaten fazla zaman harcamıyorsunuzdur. Arazi lastikleri kum, kar, buz, çimen, çakıl, gevşek yüzeyler ve kayalar gibi zorlu yüzeylerde aracın engellere takılmadan ilerlemesini sağlamaktadır. Ancak arazi lastiklerinin performansını hiçe sayan yüzeylerde bulunur. Arazi lastiklerinin en başarısız kaldığı bölgeler çamurlu bölgelerdir. Ancak herhangi bir çamur değil, yapışkan kil çamurlardır. Lastik aralarına giren ve lastiklerin desenlerini dolduran kil çamurlar lastiği işe yaramaz hale getirebilir. Bu nedenle arazi aracınızı özellikle çamurlu bölgelerde kullanmayı düşünüyorsanız yanak tırnakları bulunan ve daha açık sırtlı daha agresif arazi lastiklerine yönelmelisiniz. Çamur, çakıl ve kum engellerini kolaylıkla atlatabilen Pirelli Scorpion All Terrain Plus M+S Snowflake lastikleri tam olarak aradığınız arazi lastiğidir. 255 55 R19, 265 65 R18, 265 60 R18, 275 55 R20, 235 65 R17 ve 265 70 R16 ebatlarında yer alan bu seriyi satın almadan önce lastik ebat sorgulama ve satın alma sayfası üzerinden araç lastik ebatlarınızı sorgulatınız.

Arazi Lastikleri Hangi Yüzeylerde Kullanılır

Tüm arazi lastikleri çeşitli koşullarda performans gösterse de, gerçekten parladıkları bazı alanlar vardır. Arazi lastikleri özelliklerine göre işe gidip gelmek için veya hafta sonu mükemmel bir off-road deneyimi kazanmak için kullanılabilmektedir. Her türlü araziye uyan bu lastiklerin birçok avantajı bulunur. Arazi lastiklerinin sırt çıkıntılarından açılan ve ek kavrama sağlayan küçük kesikler bulunmaktadır. Kılcal kanallar karlı ve buzlu yüzeylerde çekiş için çok önemlidir. Çamurlu bölgeler için üretilen lastikler bu koşullarda iyi performans sağlamamaktadır. Tüm arazi lastikleri doğru hava basıncıyla kumlu yüzeylerde ve ıslak yüzeylerde iyi performans göstermektedir. Ancak tek bir lastikle tüm arazi koşullarını yenmek zordur.

Kısaca arazi lastiklerini seçerken kullanmayı planladığınız arazi koşullarını göz önünde bulundurmalısınız. Çamurlu koşullarda aracınızı sürmeyi planlıyorsanız agresif yan duvarlı olan lastikleri tercih etmelisiniz. Karlı bölgelerde aracınızı sürmeyi planlıyorsanız sırt bölgeleri daha dişli ve kılcal kenarları bulunan lastikleri tercih etmelisiniz.

Arazi Lastikleri için M+S Sembolü Neden Önemlidir?

Hemen hemen her arazi lastiği standart çamur ve kar (M+S) sembolüne sahiptir. Bu sembol araç lastiğinin buzlu, karlı ve çamurlu bölgelerde üstün performans gösterdiğini belirtmektedir. Lastiklerin M+S sembolüne sahip olması için geçmesi gereken bazı performans testleri bulunmaktadır. Arazi lastiği alıyorsanız M+S sembollü lastik seçmek size büyük avantajlar sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi İçin: https://www.lastikjantavm.com/

Bu haberler de ilginizi çekebilir