• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
TSK sevkiyatları sürerken Rusya ve rejim İdlib'i vuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baas rejimi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölgeye takviye kuvvet göndermesine eş zamanlı olarak top atışları ve füzelerle İdlib'in güney kırsalındaki Cebel Zaviye'de bulunan sivil yerleşimleri yoğun şekilde bombalamaya devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Baas rejimi ve İranlı milisler, misket bombalarıyla dolu füzelerle, İdlib'in güney kırsalındaki Cebel Zaviye'de bulunan Kefr Aveyd, Kansafra, Sufun, Fatira ve Belyun kasabalarını bombaladı.

Kaynaklar, bombalamanın geniş çapta maddi hasara neden olduğunu açıkladı.

Bombardımanın, İdlib'in güney kırsalında muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde konuşlanan TSK mevzilerine yönelik yeni askeri takviyelerin gelişiyle eş zamanlı olması ise dikkat çekti.

Bölgedeki yerel kaynaklar, bu sabah erken saatlerde İdlib'in kuzeyindeki Kefr Lusin sınır kapısından, Türk askeri noktalarını desteklemek ve güçlendirmek için zırhlı araçlar, mühimmat ve lojistik malzeme yüklü kamyonlardan oluşan askeri takviyenin bölgeye geldiğini belirtti.

Rusya ve İran destekli rejim güçleri, 5 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen neredeyse her gün muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri bombalayarak sivil kayıplara ve maddi hasara neden oluyor.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir