• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Tonny Abbott’a göre kazandırdığın kadar insansın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can – Haber Yorum

Huzurevlerinde, yaşlı bakım evlerinde… devletin bakımına emanet edilmiş binlerce yaşlının ölüme terk edildiği peyderpey gündem olmuş.

Hatta bazı yetkililer sosyal medyadan Türkiye kadar yaşlılarımıza sahip çıkamadık! İtirafında bulunmuşlardı.

Ancak bu itiraflar da işe yaramadı. Yani yaşlı ölümleri durdurulamadı.

Ya da durdurulmadı!

Yanlış değil, bazı medya organları ve bazı siyasiler yaşlıların kontrollü bir şekilde ölüme terk edildiğini söyledi yazdı çizdi.

Ne gariptir ki, tüm bu söylemlere rağmen insanlık böyle bir şeye inanmak istemedi.

Olur mu hiç? Çağdaş medeniyetin zirvesi ve temsilcisi olan Avrupa ülkeleri yaşlılarını bilerek ölüme terk eder mi? Diye soruldu.

Ama modern(!) Batı’nın doğudaki uzantısı olan Avustralya’nın eski başbakanı (ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından ticaret kurulu üyeliğine getirilen) Tonny Abbott’un açıklamalarını görünce insan “Söylenenler komplo teorisi değilmiş “diyor

Avustralya’nın eski Başbakanı Tonny Abbott ülkesinin Covid-19 politikasını eleştirdi. Londra merkezli Policy Exchange isimli düşünce kuruluşunda bir konuşma yapan Abbott;

 “Karantina önlemlerinin iktisadi maliyetleri hesaba katıldığında, siyasetçilerin doğanın akışı içinde daha fazla sayıda Covid hastasının ölmesine izin vermesi gerektiğini söyledi. Yaşlı bir insanın bir yıl daha fazla hayatta kalabilmesinin Avustralya hükümetine maliyetinin 200 bin dolar olduğunu söyleyen Abbott, bunun hükümetlerin normalde yaşam kurtaran ilaçlar için ödeyeceklerinden çok daha fazla olduğunu” ileri sürdü.

Tamamen materyalist dünya görüşünün bir tezahürü olan bu bakış açısına göre insan ekonomiye kattığı değer kadar insandır. Ya da ekonomiye yük olduğu kadar beladır.

Nitekim Tonny Abbott, ‘‘sağlık diktatörlüklerinin’’ krizin ekonomik maliyetlerini hesaba katmadıklarını iddia ederek, herkesin hayatının kurtarılmasının mümkün olmadığını” söylüyor.

Yani Abbott’a göre yaşlı bir insan yıllık 200 bin $ maliyete sebep olduğu için onu sistem dışı bırakmak daha karlıdır. Yani hazır korona varken yaşlıları korona ile ölüme terk etmek en doğrusudur.

Abbott’un, bazı komplo teorisyenlerinin “Covid 19 ile özellikle yaşlılara operasyon yapıldı” iddialarını destekler tarzdaki açıklamaları ACABA sorusunu akla getiriyor.

Bu söylemlerin Batı kamuoyunda kınanmaması da ayrı bir olay.

Anlaşılan o ki; Batı kamuoyu yaşlıların PİK dönemlerinde bakım evlerinde ölüme terk edilme görüntülerine alışmış ve bunu normal karşılamaya başlamışlar.

Her insanın yaşlanmaya doğru gittiğini belki hatırlamak istemiyor olabilirler, Ancak insanlık dışı uygulamalarına rağmen kalkıp hala dünyanın geri kalanına "İNSANLIK" dersi vermeleri kabul edilebilir değil!

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir