• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
CHP heykel sevdasından vazgeçmiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği ilk dönemde kendisinden önceki yönetimin israf yaptığı iddialarını her fırsatta dillendirmesine rağmen heykel israfından vazgeçmiyor.

Yönetimi devralır almaz belediye bünyesinde kiralanan ve ihtiyaç fazlası olduğu belirtilen yüzlerce aracı Yenikapı Meydanı’na getirerek sergileyen CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, araçları kiralanan firmalara geri vermiş ve kısa süre sonra sol kesime ait olan firmalardan çok sayıda aracı yeniden kiralamıştı.

Başakşehir şehir hastanesi yolunun ihalesi İBB’de olmasına rağmen kaynak sıkıntısı çektikleri iddiasıyla yol yapımını üstlenemeyen belediye, sanat adı altında yaptığı program, konser ve Mustafa Kemal heykelleriyle milyonlarca lirayı israf ediyor.

15 Temmuz Şehitler Otogarında (Büyük İstanbul Otogarı) yapılan yol çalışmaları sonrasında “İBB’den yeni bir hizmet daha” denilerek sosyal medyada paylaşılan Mustafa Kemal heykeli, İstanbullulara hizmet olarak sunulmuştu.

Otogar ’da yapılan heykel sonrasında yönetimi yine CHP’de olan Beylikdüzü ilçesinde bulunan Atatürk Bulvarı’nda metrelerce yükseklikte devasa bir Mustafa Kemal silüeti dikildi.

Kimi sosyal medya kullanıcıları duruma tepki göstererek caddede bulunan kavşağa dikilen portre ile CHP’li belediyelerin hizmet adı altında en iyi yaptıkları şeyin heykelcilik olduğuna dikkat çekti.

Kullanıcılardan biri, "Beylikdüzü'nde en yoğun trafiğin yaşandığı bu döner kavşakta Mardin taş işçiliği ile yapılmış bir çeşme vardı. Biz safça alt geçit yapılacak, trafik sorunu çözülecek diye düşünürken bu siluetle karşılaştık. CHP belediyeciliği israf ve heykel dikmek demek." ifadelerini kullandı.

Marmaray'dan Avrasya Tüneli'ne, İstanbul Havalimanı'ndan Kanal İstanbul'a kadar halk için yapılan her yatırıma engel olmaya çalışan CHP'li belediyelerin son iki yılda yaklaşık 17 milyon lirayı heykel yapımına harcadığı belirtiliyor.

CHP'li Antalya Belediyesi sadece bir parka 11 heykel yaptırdı. CHP'li Gaziemir, heykel bakım ve onarımlarına 448 bin 660 lira harcadı. CHP'li Balçova Belediyesi heykel yapım ve onarımına 36 bin lira verirken, CHP'li Nilüfer Belediyesi 521 bin 278 lira, daha önce CHP tarafından yönetilen Süleymanpaşa Belediyesi ise 1.5 milyon lirayı heykelciliğe yatırdı.

Adana'nın CHP'li Çukurova Belediyesi 370 bin lira, Mersin'in CHP'li Yenişehir Belediyesi 200 bin lira, CHP'li Bodrum Belediyesi 87 bin lira, CHP'li Eskişehir Belediyesi ise 1 milyon 170 bin lirayı anıt ve heykelciliğe yatırdı.

CHP'li Yılmaz Büyükerşen de Porsuk Çayı kenarına 'Çekirdek çitleyen eşek' heykeli yaptırmış bu durum büyük alay konusu olmuştu.

CHP için en büyük "hizmettir" heykelcilik. Hatırlanacağı üzere Atatürkçülükle geçinen Yılmaz Özdil,  bir TV programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, "Atatürk'ün ismini taşıyan bir proje tasarlıyor musunuz?" sorusunu yöneltmişti.

İmamoğlu da bunun üzerine "Atatürk'ün vasiyeti üzerine Fatih Sultan Mehmet heykeli yapacağız" demiş, bu ifadeleri çapsızlık olarak nitelendirilmişti. Sosyal medya üzerinden tepkilerini gösteren kullanıcılar, CHP'nin hizmet vizyonunun heykelden öteye gidemediğine dikkat çekmişti.

CHP, bu kara sevdası olan heykelden vazgeçecek gibi durmazken hizmet belediyeciliği bekleyen halkın ise CHP'den vazgeçeceği kesin. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir