• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Kebabın memleketi Adana'da kahvaltının vazgeçilmezi "Ciğer Kebabı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Seyhan ilçesinde bulunan tarihi Kazancılar Çarşısı'nda yer alan "Ciğerciler Sokağı"nda günün ilk ışıklarıyla beraber esnaf, müşterilerine hizmet edebilmenin heyecanı içerisine giriyor.

Kuzu ciğerlerini itina ile şişlere dizen esnaf, mangallarını sabah namazı vaktinde yakarak öğle saatlerine kadar hizmet veriyor.

Tarihine uygun bir şekilde masa ve taburelerle donatılmış çarşıda masalar, servis öncesi yerini şalgam başta olmak üzere, domates ezmesi ve yeşillikler ve soğan salatalarına devrediyor.

Güneşin ilk ışıkları yeryüzünü aydınlatmadan önce mesaiye başlayan esnaf, gün ışımaya başladığında ateşlerini yakarak kahvaltıyı alışık olduğumuz zeytin, peynir gibi ürünlerden ziyade ciğerle yapmak isteyen vatandaşlara acılı ciğer kebabı sunarken, şalgamı da ihmal etmiyor.

Tarihi çarşıda yaklaşık 20 yıldır ciğer kebabı ustalığı yapan Kadir Çelik, İLKHA muhabirine, yaklaşık bir asırdır ciğer kebabı geleneğini devam ettirdiklerini ifade etti.

Mesailerinin sabah 04.00'de başladığını ve öğle saatlerine doğru paydos ettiklerini ve günde 30 kilo civarı ciğer pişirdiklerini ifade eden Çelik, Adana'lılar tarafından ciğer kebabının yoğun talep gördüğünü aktardı.

Aile büyüklerinden kendilerine bu meslek ve mekânın miras kaldığını ifade eden Çelik, "Vatandaşlarımız gelip ciğer yiyor. Ciğerdeki lezzet sırrı, kuzu ciğeri olması ve taze kesim olmasıdır. Usta doğru olursa, lezzette kendiliğinden gelir. Çok şükür verdiğimiz hizmetin karşılığı olarak buralar sabahın erken saatlerinde doluyor." dedi.

Antalya'da yaşayan Ayhan Köle, Adana ciğerini çok sevdiğini vurgulayarak, "Adana'ya her geldiğimizde mutlaka bu tarihi çarşıda ciğer yeriz. Zaten ciğer yenilip, şalgam suyu içilmeden Adana'dan gidilmez." şeklinde konuştu.

Doğma büyüme Adana'lı olduğunu ifade eden ve bulduğu her fırsatta da kahvaltısını arkadaşları eşliğinde ciğer kebabıyla yaptığını bildiren Furkan Çoymak,"Şehir ve yurt dışından gelen arkadaşlarıma da ciğeri tatmaları gerektiğini ifade ediyorum. Ciğerden tutun da şırdana kadar lezzetlerimizi tatmalıyız." diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir