• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gölcük Mahallesinde Midyat Belediyesi tarafından yaptırılan Organik Köy Ürünleri Pazarının düzenlenen törenle hizmete açıldığı belirtildi.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Midyat Belediye Başkanlığı tarafından özellikle köylerdeki küçük üreticilerin temiz hijyenik bir ortamda ürünlerini satabileceği ve tüketiciye ulaştırabileceği bir semt pazarının açılışında bir arada olduklarını anımsattı.

 

Kaymakam Tekin Dundar, "Midyat gibi tarihi ve turistik bir yer için önemli bir yatırım. Küçük üreticimize bu konuda destek olduğu için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Umarız ki üreticilerimiz üretmeye devam eder. Bu tür temiz ve hijyenik ortamlarda ürünlerini tüketicilere, turistlere ve vatandaşlara ulaştırırlar.

Vatandaşımız daha önce gayri hijyenik ortamda, istemediğimiz görüntülerde ürünlerini satmak durumunda kalıyordu. Ama bu hizmetle beraber inşallah daha güzel, daha temiz bir ortamda ürünlerini satabilecekler, tüketiciye ulaştırabilecekler. Bu hizmette emeği geçen başta belediye başkanımıza ve bütün belediye çalışanlarına vatandaşlarımız, üreticilerimiz, çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." diye konuştu.

"Pazar yerlerini mahallelerde de çoğaltmaya çalışacağız"

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin de pazar yerinin daha önce Belediyeye ait oto yıkama yeri olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

Mahalleli, komşular rahatsız oluyorlardı. Gelen şikâyetler üzerine durum değerlendirmesi yaptık.  Kaymakamımızla yaptığımız istişare sonucu buranın en uygun olarak organik köy ürünleri pazarı olabileceği kanaatine vardık.

Biz belediye olarak burayı projelendirdik. Ve bugün de değerli Midyat Kaymakamı ve protokol üyeleri ile beraber açılışını yaptık.  Daha önce esnafımız, vatandaşlarımız sokak aralarında, caddelerde ürünlerini satmakta idi. Bu gün gördük ki artık tertemiz bankların üzerinde, tezgâhlarının üzerinde ürünlerini satmaktadırlar. Midyat'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu tür pazar yerlerini mahallelerde de çoğaltmaya çalışacağız. Teşekkür ediyorum, hayırlı olsun

İlçe merkezinde üreticileri tarafından satışa sunulan köy ürünlerini daha güvenilir ve daha lezzetli bulduklarını belirten vatandaşlar ise aldıkları ürünleri güvenle tükettiklerini söyledi.

Açılışın ardından Başkan Şahin, pazardan alışveriş yaptı. 

Kırsal mahallelerde yetiştirilen yoğurt, süt, yumurta, kavun, karpuz, incir, domates, yeşilbiber, patlıcan, bamya, soğan, salatalık, acur gibi ürünler, sebze ve meyveler organik köy pazarında tüketicilerin hizmetine sunuluyor.

Yetiştiriciler tarafından taze olarak toplanan organik köy ürünleri fiyat bakımından da daha ucuz olduğu için tüketiciler tarafından daha fazla tercih ediliyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız