• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Adıyamanlı sanayici ve iş adamlarına 6'ncı bölge teşvik sistemi anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'ın ekonomi meseleleri ile paydaşlar arası iletişim iş birliğini gerçekleştirmek ve yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, Adıyamanlı sanayici ve iş adamları 6'ncı bölge teşvik sistemi hakkında bilgilendirildi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, STK başkanları, bazı kurum amirleri ile sanayici ve iş adamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Çuhadar, "Bilindiği gibi 21 Ağustos 2020 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan 2846 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda değişiklik yapılmıştır. Bu değişikliğin bizler için en önemli bölümü bölgesel teşviklerde Adıyaman'ın 6'ncı bölge iller arasına alınmasıdır." ifadelerini kullandı.

Vali Çuhadar, "1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek bu hüküm ile Adıyaman'a önemli yatırımlar gelmesi muhtemeldir. 6'ncı bölge illerin toplam sayısı 16 iken, Adıyaman bu iller arasında batıya ve limanlara en yakın ildir. Yeni tabloya göre OSB içi ya da dışı, il merkezi ya da ilçeler ayrımı olmaksızın Adıyaman'da her yeni yatırıma 6'ncı bölge desteği sunulmaktadır. 6'ncı bölge teşvik sisteminin ilimize, ilçelerimize, sanayici ve iş adamlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir