• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Gökhan, "Halk doğru bilinçlendirilirse bu sürece katkı sunacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile son günlerde Ağrı'da vaka sayısındaki artışı değerlendiren Gökhan, bu süreçte ihmallerin vaka sayılarının artışına sebep olduğunu kaydetti.

Hastaneye test yapmak için gelen efekte olmuş vatandaşlar ile enfekte olmayan vatandaşların aynı ortamı kullanmalarının vaka sayısını arttırdığının altını çizen Gökhan, İl Pandemi Kurulu'nun bu konuda harekete geçmesi ve âtıl durumda olan iki hastanenin ise, hemen faaliyete sokulması gerektiğini belirtti.

"İlimizde pandemi kontrolden çıktı"

Gökhan, "Malumunuz Coronavirus gibi bir salgın sürecinde geçiyoruz. Bu süreçte hastanelerimizin alt yapılarının yetersiz olması ve normalleşme sürecinde kontrolün elden çıkmasından dolayı bazı sonuçlar ile karşılaştık. İlimize baktığımızda pandeminin kontrol altında olmadığını ve yapmış olduğumuz araştırmalar, yerinde gerçekleştirdiğimiz incemeler bunu bize gösterdi. İl Pandemi Kurulu'na daha öncede yapmış olduğumuz birtakım önerilerimiz vardı ama bu önerilerin dikkate alınmadığını müşahede etmekteyiz. Yeniden önerilerimizi ve taleplerimizi yetkili mercilere iletmek istiyoruz." dedi.

"Eğitim ve Araştırma Hastanesi artık bir pandemi hastanesi haline gelmiş durumda"

Ağrı gibi küçük bir ilin, nüfusu milyonları aşan illeri bu salgında geride bıraktığına dikkat çeken Gökhan, şunları söyledi:

Hastane alt yapısının yetersiz olduğunu, sağlık personellerinin yetersiz olduğunu ve bazı hususlara riayet edilmediğini gözlemledik. Eğitim ve Araştırma Hastanesi artık bir pandemi hastanesi haline gelmiş durumda. Normal hastalar ile pozitif vakalar iç içedirler. Bunları söylerken, sağlık personellerini töhmet altında tutmak için bunları söylemiyoruz. Burada alınan tedbirlerin, uygulamaların, önlemlerin ne kadar kontrolsüz olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Özellikle vatandaşlarımızdan gelen şikayetler bu şekildedir. Her kesimin ve herkesin görüşleri ciddi manada önemlidir. Bu da sürece katkı sunacağı kanaatindeyiz.

"İlimizde şuan atıl durumda dediğimiz iki hastane var"

Âtıl durumda olan hastanelerin bir an önce faaliyete sokulmasının çok önemli olduğunu belirten Gökhan, "İlimizde şu an âtıl durumda dediğimiz iki hastane var. Eski kadın doğum hastanesi şimdilerde Ağrı İcra Dairesi olarak kullanılmakta.  Özel Yaşam Hastanesi ise, şu an tam teşekkülü ile hastaları kabul edecek, hizmet sunacak bir durumda olduğu halde kapılarına kilit vurulduğunu halkımız biliyor. Buranın bu süreçte halkın hizmetine sunulması gerekiyor. Yetkili merciler burayı mümkünse halkın hizmetine sunmaları, eğer mümkün değilse bunun sebeplerini halka açıklamaları gerekmektedir. Hastanelere gittiğimizde normal hastalar ile virüs şikâyeti olan hasta aynı kapıdan giriyor. Aynı ortak noktayı kullandıklarına şahit olduk. Covid-19 testi yapmak için giden vatandaşın orada 7-8 saat pozitif hasta ile negatif olan bir hastanın aynı ortamı teneffüs ettiğini partimizin yetkili arkadaşları yerinde gözlemleyerek bu hususa şahit olmuşlar. Dolayısıyla bu bir vahamet, ciddi manada bir sorun ve sıkıntıdır. Testlerin yapıldığı alanın girişi ya da binası ile normal hastaların kullandığı giriş ile binanın farklı olması gerekir. Aynı zamanda hastane servislerinde hastalara olması gereken bakımın yapılmadığı, sağlık personellerinin virüsü kapma endişesi olduğundan dolayı hastalarla birebir temas noktasında endişeli olduklarını müşahede ettik." şeklinde konuştu.

"Halkımız kurallara riayet etmeli"

Alınan tedbirlerde halkın dinamiklerinin göz ardı edilmemesinin memleket için fayda getireceğini kaydeden Gökhan, halkın da tavsiye edilen ve belirlenen kurallara uymasın elzem olduğunun altını çizdi.

Gökhan, "Halkımız İl Pandemi Kurulu ve Sağlık Bakanlığının belirtmiş olduğu kurallara riayet etmeleri ve hassas olmaları çok önemli. Sağlık gibi bir nimetin farkında olup, bu nimetin külfete dönüşmemesi noktasında kendimiz, çocuklarımız, ailemiz, geleceğimiz için çok dikkat etmeliyiz. Özellikle sosyal mesafe, maske takmaya dikkat edelim. Vatandaşlarımız ihtiyaç olmadıkça evden çıkmamalılar. Tedbirler alınırken halkın dinamiklerini, değerlerini, kurum ve kuruluşları işin içine katarak bu işi başaracağımıza inanıyoruz. Ve özelde de Ağrı'mızın ciddi manada önlemler alması gerektiği kanaatindeyiz. Doğru bir şekilde halk bilinçlendirilirse halk bu sürece katkı sunacak." diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir