• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Van Valisi Bilmez, asfalt çalışmalarını inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çalışmaları izleyen Vali Bilmez, temel görevlerinin halka hizmet olduğunu belirterek, “Ancak talepler sınırsız, imkanlar kısıtlıdır. Bizim de görevimiz bu imkanlarla sonsuz talepleri karşılamaya çalışmaktır. Öncelik sıralaması yaparak ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. İnşallah daha yaşanılır bir Van için hep birlikte el ele verip çalışacağız” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte başlattığı yol yatırımlarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Edremit ilçesi Çiçekli mevkiinde bulunan Gölkaşı-Bakımlı ve Kıyıcak Mahalle yollarında sıcak asfalt çalışması yapılıyor. Altyapı çalışmaları Edremit ilçe Belediyesi tarafından yapılan yolun, asfaltı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından döküldü.

Sabah saatlerinde başlayan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, buradaki çalışmaların tamamlanması ile yıllardır toza toprağa maruz kalan mahalle sakinlerinin hem bu sıkıntılarının giderileceğini hem de ulaşımlarının daha kaliteli ve konforlu hale getirileceğini söyledi.

 

“Çalışmalarımızla mahallelerimiz toz-topraktan kurtuluyor”

Vali Bilmez, “Edremit ilçemize bağlı Çiçekli bölgesindeyiz. Ekiplerimiz burada üç mahallemizin yararlandığı kanal boyundaki yolun asfalt çalışmasını yürütüyor. Yaklaşık 4,5 kilometrelik bir yol asfaltlanıyor. Bizler de şahit olduk. Ciddi anlamda toz-toprak olan bir yoldur. Mahalledeki vatandaşlarımızın da yaşam koşullarını olumsuz yönde etkileyen bir durum söz konusu. Edremit ilçe belediyemizin de katkılarıyla Büyükşehir Belediyemiz bu mahallelerimizin yolunu asfaltlıyor. İnşallah bu çalışma ile artık bu yolda toz olmayacak. Emeği geçen Büyükşehir ve Edremit Belediyesi ekiplerimize teşekkür ediyorum. Duyarlılıklarından dolayı da mahalle halkı ve muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum.”

“Bütün ağırlığımızı asfalt çalışmalarına verdik”

Bu yıl tarımsal hizmetlere de ciddi bir ağırlık verdiklerini anlatan Vali Bilmez, “Ama bu bir buçuk aydır bütün ağırlığımızı asfalt işine verdik. Çünkü asfalt sezonu kısa bir sezondur. Asfaltın bir kısmını ihale ettik bir kısmını da işçiliğini dışarıdan alarak asfaltı kendimiz üretecek şekilde yapıyoruz. Burada da kendi tesislerimizde ürettiğimiz asfaltı kullanıyoruz. Gerek yüklenici firmalarımız gerekse arkadaşlarımız çalışıyor. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Geçmişte belde belediyesi olmamıza rağmen yollarımız yapılmadı”

Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini ifade eden Çiçekli Mahalle Muhtarı Medeni Kıraç ise “15 yıldı burası belde olmasına rağmen bu yolarımız yapılmadı. Daha önce çok sayıda dilekçe vermiştik. Meyve ağaçlarımız ve evlerimiz toz içinde kalıyor demiştik. Son olarak Sayın Valimize konuyu ilettik. Sağ olsunlar bugün çalışmalara başlattılar. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz ile Edremit Kaymakamımız ve Edremit Belediye Başkanımız sayesinde yöre halkı toz ve topraktan kurtuldu. Emeği geçen herkese mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışmaları inceleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e Edremit Kaymakamı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammet Fuat Türkman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Ateş ile Mahalle Muhtarları eşlik etti.

Mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Vali Bilmez, daha sonra buradan ayrıldı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir