• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Venezuela Devlet Başkanı'ndan 110 muhalif hakkında af kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun cezaevlerinde bulunan, yabancı ülkelerin Karakas'taki büyükelçiliklerinden siyasi sığınma talep eden ya da ülke dışına kaçan onlarca siyasetçinin de aralarında bulunduğu 110 muhalifi affettiğini bildirildi.

Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez tarafından canlı yayında duyurulan ve toplamda 110 kişiyi kapsayan başkanlık kararnamesinin amacının "ulusal uzlaşıya katkı sağlamak" olduğu belirtildi.

Maduro'nun affettiği kişiler arasında, Guaido'nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesinden iki ay sonra anayasal düzeni bozmak, terör ve şiddeti teşvik etmek suçlamasıyla tutuklanan muhalefet liderinin sağ kolu Roberto Marrero da bulunuyor. Söz konusu af kararnamesi, tutuklu 26 milletvekilini de içeriyor.

Yaklaşık 60 ülke tarafından Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanınan Guaido'nun adı ise af edilen kişiler arasında yer almadı.

Hükümetin af kararı, ABD destekli muhalif lider Juan Guaido liderliğindeki koalisyonun, koşulların adil olmadığı gerekçesiyle boykot edeceğini duyurduğu 6 Aralık 2020 kongre seçimleri öncesine denk geldi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir