• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD hem nükleer anlaşmayı hem de çok taraflılığı hedef almıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viyana'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Yardımcısı Abbas Irakç, bugün yapılması beklenen Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu Toplantısına dair açıklamada bulunarak, "Bu toplantı, nükleer anlaşmadaki prosedüre uygun olarak her üç ayda bir düzenlenen rutin bir oturumdur. Fakat Covid-19 salgını nedeniyle biraz ertelendi." dedi.

ABD'nin, BM yaptırımlarını geri getirme girişimlerini eleştiren Irakçi, "ABD, nükleer anlaşmayı hedef alarak çok taraflılığı da hedef almıştır. ABD yönetimi, New York'taki girişimleri ile her şeyden önce BM Güvenlik Konseyi ve BM'yi hedef alıyor ve çok taraflılık ilkesini sorguya çekiyor. Bu nedenle Birleşmiş Milletler'in üyeleri ve hatta yakın ortakları bile ona karşı çıkıyor." ifadelerine yer verdi.

Irakçi, Çin, Rusya ve üç Avrupa ülkesinin New York'ta ABD'ye karşı sert bir tutum sergilediklerini ve BMGK toplantısında ABD’nin tetik mekanizmasını uygulama talebinin reddedildiğini hatırlattı.

İranlı yetkili, Viyana temasları kapsamında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Rafael Grossi ile de bir araya geleceğini açıkladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir