• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Bakan Soylu DAİŞ'in Türkiye Emiri'nin Mahmut Özden olduğunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DAİŞ'in sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in yakalanmasına ilişkin Giresun'daki gazetecilere açıklama yaptı.

Eylem yapacağını değerlendirdikleri bir DAİŞ mensubunun kaleşnikofla yakalandığını, onun üzerinden ciddi bir araştırma başladığını söyleyen Soylu, "Netice itibariyle Türkiye'de DEAŞ'ın sözde emiri Mahmut Özden'e ulaşıldı. Ve daha da genişletildi ve en nihayetinde evinde yapılan aramalarda ve diğer yerlerde yapılan aramalarda dijital materyallere  ve bilgisayarına el konuldu." dedi.

Mahmut Özden'in bilgisayarından da elde edilen süreçlerde gerek Irak gerekse Suriye'den sürekli talimatlar aldığını söyleyen Soylu, "10-13 kişilik gruplar oluşturmak suretiyle Türkiye'de eylem ve hareketlilik ortaya koyacağı görüldü. Bir takım silahların, mühimmatların gömüleceği yerler ve bunların kimlerle irtibatlanacağı ve yine aynı zamanda bir takım grupların özellikle Türkiye'ye ekonomik zarar verebileceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak, aynı zamanda bununla birlikte siyasilerin ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye tarafına götürülmesi hususunda bir planlar içerisinde olduğu çok net bir şekilde görüldü. Oradaki aldığı talimatlar ve uygulamalarıyla veya uygulama planlarıyla ele geçirildi."  ifadelerini kullandı.

Operasyonun sürdüğünü söyleyen Soylu, "Onunla bağlantılı elimizde şu anda sorguları devam eden DEAŞ mensupları söz konusu." diye belirtti.

Soylu, "Kafamı karıştıran şu: DEAŞ'ın sözde yapmaması gereken eylemlerin de planlandığını görüyorsunuz. O zaman arkasına bakmak lazım. Kimin motivasyon sağladığına bakmak lazım. Bununla ilgili değerlendirme yapıyoruz. Buna ait riski de bir vesileyle ölçmeye ve buna karşı önlemler almaya çalışıyoruz."  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir