• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
‘KUR’AN BİR GÜNEŞTİR  ÜFLEMEKLE SÖNMEZ’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Avrupa’da bazı kesimler yine Müslümanların kutsalını hedef aldı. Önce İsveç’te aşırı sağcı bir grup Kur’an-ı Kerim’i yaktı. Daha sonra Norveç’te yine aşırı sağcılar parlamentonun önünde Kur’an-ı Kerim’i yırtarak büyük bir saygısızlıkta bulundu. Kitabımıza yapılan saygısızlığa birçok kesimden büyük tepki geldi.

İsveç’in Malmö kentinin merkezi sayılan Stortorget’te cumartesi günü bir araya gelen aşırı sağcılar Danimarkalı politikacı Rasmus Paludan'a destek gösterisi düzenlemek istedi. Irkçı grubun gösteriler sırasında Kur’an-ı Kerim’i yaktığı ve tekmelediği görüntüleri sosyal medyada paylaşmasının ardından yüzlerce Müslüman sokaklara döküldü. Müslümanlar, yapılan saygısızlığı protesto etmek amacı ile yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e saldırı bununla da sınırlı kalmadı. Norveç’in başkenti Oslo’da İslam karşıtı aşırı sağcı grup Sian, parlamento önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik hadsiz saldırıda bulunan eylemci sayfaları yırttı ve üzerine tükürdü.

Görüntülerde Sian üyesi bir kadın protestocunun "Hristiyanlığı, Hinduzimi eleştirebilirsiniz ama İslam'a laf söyleyemezsiniz. Artık bitti!" diye bağırırken Kur'an-ı Kerim'i yırttığı ve sayfalarına tükürdüğü görüldü.

Protestoya tepki gösterenlerle Sian üyeleri arasında çıkan arbede sonrası polis 29 kişiyi tutukladı.

“EBU CEHİL’İN TAKİPÇİLERİ”

Kur'an Nesli Platformu, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması olayına ilişkin yayımladığı yazılı basın açıklamasında, Ebu Cehil’in takipçilerinin, atalarının uğradığı akıbete uğramaktan kurtulamayacaklarını söyledi.

Çirkin saldırının Hazreti Peygamber(s.a.s.) döneminde İslam'ın engellenmesi için çalışanlarla aynı olduğu hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“O günkü hedef neyse dün İsveç'te ve daha önce birçok ülkede yapılmak istenen bundan farksız değildir. Yalnız her ne kadar bugün Kur'an'a ve İslam'a saldıranların alçaklıkları atalarının alçaklıklarından farklı değilse, sonucu da farklı olmayacaktır. Atalarının uğradığı acı akıbet er ya da geç kendilerini ve savunuculuğuna soyundukları sahte ideolojilerini de bulacaktır. Çünkü vaadinde ne kuşku ne de hilaf bulunmayan Allah, nurunu tamamlayacaktır. Yeter ki biz Müslümanlar, İslam düşmanlarını daha çok cüretkâr kılan ihtilaflarımızı ve zayıflıklarımızı giderme ve azaltmaya çalışalım.”

“BU HAZIMSIZLIK İSLAM'IN AVRUPA'DAKİ YÜKSELİŞİNİ GÖSTERİYOR”

Müslümanların Allah'ın ipine sımsıkı sarılarak İslam düşmanlarına karşı bir duruş sergilemeleri gerektiği belirtilen Kur'an Nesli Platformu açıklamasında, "Bugün yaşanan bu hazımsızlık aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in ve İslam'ın Avrupa'daki yükselişini gösteren ve Avrupa'nın kalbinin kuşatıldığının bir göstergedir." ifadeleri kullanıldı.

HÜDA PAR’DAN SALDIRIYA KINAMA

​HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma olayına tepki göstererek, acilen tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Eşin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsveç'in Malmö kentinde Danimarkalı bir siyasetçi ve avenesinin kitabımız Kur'an-ı Kerime karşı olan çirkin hareketlerini kınıyor ve lanetliyorum. Avrupa'nın göbeğinde bu çirkinliğin olması İslam düşmanlığının geldiği boyutu gözler önüne sermektedir. Acilen tedbir alınmalıdır." ifadelerine yer verdi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN SALDIRIYA TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Norveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: “Avrupa'da İslamofobik gruplar tarafından yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı hadsizce yapılan saldırı ve saygısızlık kabul edilemez. Kur'an’a yapılan saldırılar, bir akıl tutulması halini almış ve İslamofobi'nin artık İslam düşmanlığına evrildiğinin açık bir delili olmuştur. Avrupa'nın göbeğinde İslam'ı hedef alan, Müslümanlara karşı öfke ve nefreti artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren ve birer endüstri haline gelmiş yapılanmaların faaliyetlerine bir an önce son verilmesini ve adalete teslim edilmesini bekliyor, bu saygısızlığı lanetliyoruz.”

ADALET BAKANI GÜL: “TÜM DÜNYA BU OLAYLARDAN DERS ÇIKARMALI”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Kur’an’a yapılan saldırıları, Yeni Zelanda’daki terör saldırılarına benzetti.

Bakan Gül, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “İslam karşıtları dün İsveç'te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim'i yaktılar, bugünse Norveç'te parlamento önünde yırttılar... Yeni Zelanda’da Müslüman kardeşlerimize yönelik terör eylemi de benzer zihinlerin ürünüydü. Tüm dünya bu olaylardan ders çıkarmalı ve gereğini yapmalıdır! Avrupa'da yayılan ırkçı İslam düşmanlığına karşı adalet ve hukukun süratle harekete geçmesi beklentimizdir, takipçisi olacağız. İnsanlığın sürüklendiği vicdan krizinden çıkmanın insan hakları ve adaletten başka yolu yok.”

İBRAHİM KALIN: MODERN BARBARLAR!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kur’an’ı Kerim’e saldıranları, “modern barbarlar” olarak nitelendirdi.

Kalın, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Avrupa’nın ortasında Kur’an-ı Kerim yakıyorlar. Sonra da aklın, bilimin, özgürlüğün, adaletin savunucusu olduklarını iddia ediyorlar. Kendileri gibi olmayan herkesi akılsız, gerici, özgürlük düşmanı olarak yaftalıyorlar. Modern barbarlar ilkellikte sınır tanımıyor.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir