• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Vali Karaloğlu başkanlığında gençlerin sorunları ele alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha iyi bir Diyarbakır için hafta sonu çalışmalarına hız kesmeden devam eden Vali Karaloğlunun Anıt Park’ta düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin ardından İçkale Valilik binasında Büyükşehir Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlıkları yetkilileriyle değerlendirme toplantılarını yaptığı belirtildi.

Bilim Merkezi Projesi

Vali Karaloğlu, ilk olarak Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Vedat Güngör, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ahmet Özkaraaslan'ın yer aldığı bir toplantı gerçekleştirdi.  

Toplantıda Vali Karaloğlu, özellikle Diclekent’te yapılması planlanan El Cezeri Bilim Merkezi’nin önemini vurguladı. Öte yandan, Havaalanı Yolu'ndaki Yoncalı Kavşak'a yönelik peyzaj projesi ve çevre düzenlemeleriyle ilgili projeler de ele alındı.

Spora destek, gençlere festival

Park ve Bahçeler Daire Balkanlığı toplantısının ardından DİSKİ yetkililerince bir sunum gerçekleştirildi. Karaloğlu, DİSKİ sunumu sonrasında Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileriyle de bir toplantı yaptı.

Gençlere yönelik faaliyetlere önem veren Vali Karaloğlu, sporun ve sporcunun desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Devam eden çalışmalar kadar hayata geçirilmesi planlanan projelerin de masaya yatırıldığı toplantıda Karaloğlu, lise öğrencisi ve mezunlarını kapsayacak “Lise Akademi Projesi” ve e-spor gibi inovatif spora yönelik destekleme projelerine yönelik hazırlıklar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bununla birlikte Vali Karaloğlu, sporu gençler arasında bir yaşam tarzı haline getirecek ve Bağlar ilçesinden başlayarak tüm ilçeleri kapsayacak şekilde spor okulları ile her branştan amatör spor kulüplerine ayni, nakdi ve aynı zamanda ulaşım imkânı sağlayacak destekleme projeleriyle ilgili de yetkililerle istişarelerde bulundu.

Ayrıca, gençlerin geleceğimiz olduğunu her ortamda vurgulayan Karaloğlu, özellikle yaşanan pandemi sürecinde çocuklar ve gençler için özel projeler hazırlanmasını isteyerek her sene gençlik ve spor festivalleri düzenlenmesi talimatını verdi.

Toplantıda Vali Karaloğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Vedat Güngör ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen ve Şube Müdürlerinin yer aldığı belirtildi.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir