• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
SIAN’a yumurta domates keser mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can – Haber Yorum

Yargı da buna izin vermeyince Rasmus Paludan ve beraberindeki birkaç azgın Kur'an-ı Kerim mushafını yakmış ve bunun görüntülerini sosyal medyada paylaşmışlardı.

 Yargının Paludan'a verdiği iki yıl İsveç'e giriş yasağını protesto eden bir grup ile polis arasında arbede çıktı.

Yerel medya tarafından “Müslüman karşıtı” olarak tanımlanan ve sayıları 300’ü’bulan bir grup, kent merkezini savaş alanına çevirmesi sonrası şiddet olayları yaşandı; en az 10 kişi gözaltına alındı.

Bu olayın dumanı sönmeden bu kez Norveç’te benzer bir olay yaşandı.

Norveç’in başkenti Oslo’da Müslüman karşıtı gösteri düzenleyen “Norveç’in İslamlaşmasını Durdurun (SIAN)” adlı harekete bağlı ırkçı grup Kur’an-ı Kerim mushafı yakma densizliği gösterdi.

Basına düşen görüntülerde SIAN üyesi bir kadın protestocunun "Hristiyanlığı, Hinduizmi eleştirebilirsiniz ama İslam'a laf söyleyemezsiniz. Artık bitti!" diye bağırırken Kur’an mushafı yırttığı ve sayfalarına tükürdüğü görülüyor.

Bu arada protestocuları protesto eden Müslüman bir grupla SIAN üyeleri arasında çıkan arbede sonrası polis 29 kişiyi tutukladı.

Eyleme tepki gösteren Müslümanlar (Kalabalık), SIAN üyelerini yumurta ve domates yağmuruna tuttu.

Şşehrin güvenliğinden sorumlu Polis birimi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, eylem alanında bulunma nedenlerini “ifade özgürlüğünü koruyarak nizam ve güvenliği muhafaza etmek olduğunu” belirtti.

SIAN hareketi, göçmen kökenli nüfusun yüzde 56 oranında olduğu ve Oslo’da azınlıkların çoğunlukta bulunduğu ilk belediye olan Mortensrud’un bu eylem için özellikle seçildiğini açıkladı.

Buraya kadar yaşanan olaylar ve sonrasındaki gelişmeler medyanın yansıttığı kadarı.

Ancak bundan sonrası için şu soruların sorulması elzemdir:

-SIAN ve İsveç’te Kur’an yakan (Danimarkalı) Sıkı Yön hareketlerinin bu eylemlerinin zamanlaması kadar eylemi yapma biçimleri de dikkat çekmiyor mu?

-Bu IRKÇI denilen örgütler (Ve Yeni Zelanda’daki Cami Katliamcısı) için neden RADİKAL HRİSTİYANLAR gibi tabirler kullanılmıyor?

-Belki de en önemli soru: Bu oluşumları harekete geçiren birileri mi var, varsa KİM? Ve NEDEN bunları harekete geçiriyorlar?

-Bu azgın İslam Karşıtlarına karşı toplanan kalabalığın attığı yumurta ve domatesler yeterli mi? Bunlar yürekleri ferahlatıyor mu?

-İsveç ve Norveç yönetimleri bu azgınlara yönelik herhangi bir müeyyide uyguladı mı?

-Polisin, Twitter hesabından “ifade özgürlüğünü koruyarak nizam ve güvenliği muhafaza etmek” savunması yapması ne anlama geliyor? İnsanların Kur’an-ı Kerim mushafına hakaret etmeleri, yakmaları ve tükürmeleri (Haşa) İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE mi giriyor?

-Neden İslam’a ve Müslümanlara yönelik tüm saldırıların savunusu “İfade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü” kapsamına alınarak koruma altına alınıyor?

Bu haberler de ilginizi çekebilir