• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Kredi Başvurusu Yapmak Kredi Notu Düşürür Mü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Modern ekonomi düzeninde acil nakit ihtiyaçları için bankaların ve finans kuruluşlarının kredi ürünleri oldukça önemli bir yardımcıdır. Ancak finans kuruluşları tarafından bu ürünlere yapılan başvuruların onaylanması için oldukça önemli ve ağır şartlar uygulanmaktadır. Bu nedenle tüketicilerin yapacakları her banka kredi başvurusu için onay verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Türkiye’de kredi kullandırma için uygulanan en temel koşullardan birisi de kredi puanıdır. Her kredi başvurusunun kabul edilmemesi nedeniyle de kredi notu için düşüşe neden olur mu sorusunun merak edilmesine neden olmaktadır.

Kredi Notu Nedir?

Türkiye’de vatandaşların tüm finansal geçmişleri tek bir kuruluş bünyesinde toplanır. Bu kuruluş ise “Kredi Kayıt Bürosu(KKB)” olarak isimlendirilmektedir. KKB bünyesinde toplanmış olan finansal veriler üzerinden yapılan analizler ile bir kredi notu oluşturulur. Bu kredi notu vatandaşın bankaların kredi ürünlerine yapacakları başvurularda değerlendirmeye alınır. Kredi puanının düşük olması durumunda kredinin ancak kefille onaylanması veya hiç onaylanmaması gibi bir durumla karşı karşıya kalınır. Bu nedenle kredi notunun düşmemesi için kullanılan kredi ve kredi kartlarının ödemelerinin zamanında yapılmasına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte genel finansal verilerin düzenli olmasına da dikkat edilmelidir.

Kredi Notu Neden Düşer? Kredi Notu Düşerse Ne Olur?

Kredi notunun düşmesine neden olabilecek en temel şeylerin başında bankalardan kullanılan ürünlerin ödemelerinde aksama ve gecikmelerin yaşanmasıdır. Bunun dışında düşük kredi notu bulunan vatandaşların bankalar tarafından kabul edilmeyen başvurularda olumsuz bir etki oluşturur. Bu nedenle kredi başvurularında kredi notunun düşmesi gibi bir durum söz konusudur. Yapılan başvurunun onaylanmaması puanın düşmesine neden olur. Çünkü başvuru sahibi, bankalar için gerekli koşulları sağlayacak finansal duruma sahip değildir. Bununla birlikte kredi başvuru onaylandığında da kredi notunda düşme yaşanır. Bunun nedeni ise KKB ve bankalar bünyesinde artık düzenli olarak ödemede bulunulması gereken bir borcun oluştuğu analize dahil edilir. Bu nedenle kullanılan krediye göre değişen oranlarda kredi notunda onaylanan krediler için düşüş gerçekleştirilir. Kredi notu düşüşü nedeniyle mutlaka doğru bir finans analiz yaparak, doğru krediye tek bir başvuruda bulunmak çok daha iyi sonuçların alınmasını sağlar.

https://www.faizsizkredi.com.tr/

https://www.faizsizkredi.com.tr/kredi-basvurusu-yapmak-kredi-notu-dusurur-mu/

Bu haberler de ilginizi çekebilir