• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
AFAD: Giresun'da yaralar sarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFAD koordinasyonunda sürdürülen çalışmalarda, mahsur 172 kişi sağ kurtarıldı. 38 kurum ve kuruluştan 3 bin 252 personelin görev aldığı çalışmalarda, karayollarına bağlı yollar ile 114 köy yolu açıldı, tüm köy ve mahallelere elektrik verildi.

Giresun’da 22 Ağustos’ta başlayan aşırı yağışlar nedeniyle merkez, Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde sel, su baskını ve heyelanlar meydana geldi.

Yaşanan olaylarda, 6 vatandaş ile 4 jandarma personeli hayatını kaybetti. Bölgede, afet yönetiminin aşamaları AFAD koordinasyonunda çalıştırılarak kayıplara ulaşılması ve hayatın normale döndürülmesi için gayretler sürüyor. Olaylardan etkilenen vatandaşların beslenme, barınma ve psikososyal destek ihtiyaçları da karşılanıyor.

Ekiplerin çalışmaları neticesinde, şimdiye kadar mahsur kalan 172 vatandaş kurtarıldı. Arama çalışmaları, kayıp 5 kişiden 1’i için Espiye Kaşdibi mevkiinde, 2’si için Doğankent-Tirebolu yolunun 12. kilometresinde ve 2’si için de Çaldağ’da devam ediyor.

Kayıplara ulaşılması için AFAD ekiplerinin yanı sıra Jandarma, Sahil Güvenlik ve STK ekipleri de önemli çaba gösteriyor. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında toplam 663 personel görev alıyor.

Arama-kurtarma faaliyetleri, kara, hava ve deniz/iç sularda devam ediyor. Jandarma Bölge Komutanlığınca 66 saat havadan keşif faaliyeti icra edildi. Ayrıca 3 drone ile 50 saat havadan gözetleme yapıldı.

Şiddetli yağışlar sonrası 70 köy ve 8 mahallede elektrik kesildi. Ekiplerin çalışmaları sonucu köylerin ve mahallelerin tümüne elektrik verilmeye başlandı.

Bölgede kapanan 118 köy yolundan 115’i yapılan çalışmalar neticesinde ulaşıma açıldı. Kalan 3 köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor. Ulaşıma tamamen kapanan Karayollarına bağlı tüm yollar tekrar ulaşıma açıldı.

Yağlıdere, Doğankent, Güce, Üçtepe ve Dereli’de su verilmeye başlandı.

Gözetim altında yatan afetzede bulunmuyor. Dereli ve Doğankent’e UMKE tarafından 4’er personelle 1’er adet sahra sağlık çadırı kurularak, faaliyete geçirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir