• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik: "Salgınla mücadelede tedbirlere uymamak vebaldir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus ile mücadele kapsamında kurulan "Mardin Korona ile Mücadele Platformu"nda parti olarak yer alan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, platformun ve parti olarak amaçlarının, büyük can kayıplarına neden olan Coronavirus salgınıyla mücadele, bu konuda halkı bu tehlikeye karşı bilgilendirmek ve uyarılarda bulunmak olduğunu ifade etti.

Çevik, yaptığı açıklamada virüs nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, bu hastalığa yakalananlara da acil şifalar temennisinde bulundu.

Coronavirus musibetinin başladığı ilk günden bugüne önlem ve tedbirleri elden bırakmamaya çalıştıklarını ifade eden Çevik, "Farklı vesilelerle bu tedbirleri halkımızla paylaştık. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun açıklama ve tedbir önerileri doğrultusunda çalışmalar yürütmeye çalıştık. Kendi parti faaliyetlerimize de bu tedbirleri esas alarak devam etmeye çalıştık. Şimdiye kadar Genel Merkezimizin bu minvaldeki hassasiyetleri doğrultusunda hareket etmeye çalıştık ve öyle de devam edeceğiz inşallah. Tabi tedbir bizden takdir ise Allah'tandır. Maske takmak, sosyal çalışmalarda mesafeye uymak ve hijyen konusunda gereken hassasiyeti göstermek için bilinç oluşturmaya çalışmak bütün parti, STK ve diğer etkili-yetkili tüm kurulların işi olsa gerek. Bu anlamda hem bizler hem yönetim kurullarımız ve üyelerimizle beraber gereken uyarıları ve çalışmaları yaptık/yapıyoruz. Elhamdülillah beklenen seviyede olmasa da halkımızda ciddi bir bilinç oluştu." dedi.

"Salgının yayılmasına zemin oluşturacak bütün girişimlerden uzak durulmalı"

Çevik, "Bu arada özellikle toplu faaliyetlere dikkat çekmek istiyoruz. Düğün, taziye ve benzeri toplu olarak yapılan faaliyetler ile ilgili daha duyarlı davranmamız gerektiği kanaatindeyiz. Salgının yayılmasına zemin oluşturacak bütün girişimlerden uzak durmamız hem bizim hem de halkımızın faydasına olacaktır." diye belirtti.  

"Coronavirus'le mücadele kurallarına uyma noktasında maalesef daha problemlerimiz var"

Çevik, Coronavirus ile tüm bölgelerde tavizsiz bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vaka artışlarına dikkat çekti.

Çevik, "Coronavirus salgınıyla mücadele, toplumsal bir boyut kazandı. Bütün herkesin, üzerine düşeni yapması gerektiği fikri iyi, ancak mücadele kurallarına uyma noktasında maalesef daha problemlerimiz var. Mevcut şartlarda Coronavirus ile mücadele konusunda yer yer olumsuzluklar ve sıkıntılar yaşanıyor. Sağlık Bakanlığının çalışmaları elbette ki dikkatlerden kaçmıyor, ancak son dönemlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki hasta sayısındaki artış ve sağlık merkezlerinin yetersizliği büyük şikâyet konusu. Bu azgın hastalığa karşın doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün bölgelerde tavizsiz mücadele edilmelidir; aksi takdirde herhangi bir bölgedeki zafiyet diğer bölgelerdeki etkin önlemleri ve tedbirleri de boşa çıkaracaktır. Çünkü bu bir salgın ve ilden ile, bölgeden bölgeye yayılması şu an gördüğümüz ve yaşadığımız vakıanın ta kendisi." ifadelerini kullandı.    

"Talimat ve kurallara uymamak, tedbir almamak bir vebaldir"

Halkın tedbirli olması gerektiği, bu konuda pasif davranmanın bir vebal olduğuna dikkati çeken Çevik, "HÜDA PAR olarak ilk günden bu yana Genel Başkanımızın talimatı ile tüm teşkilat üye ve gönüllülerimizin harfiyen Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun belirlediği tedbir kurallarına uymaları ve bu konuda halkımıza öncülük ve bilinçlendirme çalışmaları içinde olmaları gerektiği üzerinde durduk. İkinci olarak, gereken talimat ve kurallara uyulmadığı takdirde bunun bir vebal olduğu konusunda kesin talimat ve çalışma yöntemi belirledik. Diğer tüm siyasi partilerin de halkın genel sağlığı konusunda titiz davranmaları gerektiğini düşünüyor ve öyle yaptıklarına da inanıyoruz." diye kaydetti.

"Toplum yararına olan her platform ve çalışmanın içinde yerimizi alacağız"

Mardin Korona ile Mücadele Platformu'nda parti olarak yer almalarındaki amaçlarının halka faydalı bir hizmet yapmak olduğunu belirten Çevik son olarak şunları söyledi:

"Yukarıda da ifade ettiğim gibi salgınla mücadele konusunda partimizin büyük bir hassasiyeti var. Bu konuda faydalı olabileceğine inandığımız her platform ve çalışmanın içerisinde yer alma noktasında tereddüdümüz yoktur. İçinde yer aldığımız bu platformla inşallah Mardin'imize daha faydalı olmaya çalışacağız. Salgınla mücadelede yeni mevziler edinmenin gayreti içerisinde olduğumuzun bir göstergesi olarak buradayız. İnşallah başarılı olacağız. Genel Merkezimizin toplum yararına belirlemiş olduğu strateji muvacehesinde bu oluşuma gönül rahatlığı ile katkı sunacağız inşallah." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir