• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Batmanlı kızlara hakaret eden Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Özgentürk'e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpek Er’in intihar olayı ile ilgili yazı yazan Özgentürk, yazısında sözde Batman'ı çok iyi tanıyan bir öğretmen arkadaşının ifadelerine yer vererek, Batmanlı kızlar için küstah benzetmede bulunarak haddini aştı.

Özgentürk, birçok sosyal medya kullanıcısı tepki göstererek, özür dilemesini istedi.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Özgentürk'e tepki göstererek, Batman ile ilgili yazdığı köşe yazısında gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan ifadeler kullandığını işaret ederek, şunları kaydetti:

Batmanlı hemşehrilerimizi edepsizce itham etmiştir. Batman'da kız çocuklarına değer verilmediği, kızların okutulmadığı gibi bir takım iddiaları bir tanıdığından duyduğunu belirten ve bu safsataları köşesine taşıyıp gazetecilik yaptığını düşünen bu sözde gazeteciyi ilim ve edep öğrenmesi için Batmanlı kadınlarımızı görmeye ve Batmanlılardan özür dilemeye davet ediyorum. Ayrıca gazetenin bu tür yazılarla algı oluşturma çabalarını da kınıyor, bu durumun tekrarlanmaması için ikaz ediyorum.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin de Özgentürk'e tepki gösterdi.

Şahin, "Cumhuriyet gazetesi, zihin dünyasındaki karanlığı gerçekmiş gibi Batmanlı Kızlarımıza reva görmüş ve müfteri, yalancı, hayasız köşe yazarı Işın Özgentürk'ün kaleminden kusmuş. Kızlarımızı olmadık sıfat ve zaafiyetlerle tanıtmış, ebeveynlerine hakaret etmiş. Siz müfterisiniz." ifadelerini kullandı:

Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl de Özgentürk'e tepki göstererek özür dilemeye davet etti.

Aygöl, 600 bin nüfusu aşkın bir memleketi yazarken araştırmaksızın gerçeklerle bağdaşmayan bir haberi kaleme alan ve bu haberi yaptıran anlayışı ve haberciliği kınıyorum.. Derhal özür dilemeye davet ediyorum." dedi.

Batman Barosu suç duyurusunda bulunacak

Özgentürk'e bir tepki de Batman Barosu Başkanı Avukat Abdulhamit Çakan'dan geldi.

Çakan, "Gazetecilik ince eleyip sık dokumayı gerektirir. Bir STK veya bir kurumun raporuna veya adli bir istatistiğe dayanmadan bir şehrin tamamını zan altında bırakacak ya da karalayacak bir yazı yazmak gazetecilik değildir. Suç duyurusunda bulunacağız." ifadelerini kullandı.

Gazeteci-Yazar İlhami Işık da, Özgentürk'e tepki göstererek, özür dilemeye davet etti.

Işık, "Bu son derece önyargılı kulaktan dolma bilgilerle yazılmış Batmanı tanımadan ve Batmanlıları aşağılayarak yazmış olduğunuz bu yazı için özür dilemelisiniz." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Batman Kurucu İl Başkanı Avukat Melik Müjdeci de şu ifadeleri kullandı:

Işıl Özgentürk’ün ‘Porno çukurunda debeleniyoruz’ yazısında, Batman’daki insanlar hakkındaki çirkin ithamları sebebiyle şiddetle kınıyorum. Fikir sahibi olmadığı bir ilin değerlendirmesini, bir öğretmen dostunun görüşleriyle belirtmesi cahilliktir.

Milat Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Ay da Özgentürk'e sert tepki göstererek şunları söyledi:

PKK destekçisi Cumhuriyet gazetesinin Işıl Özgentürk adındaki haysiyetsiz yazarı, Batmanlılardan ÇUKUR İNTİKAMInı alıyor. Çünkü PKK 2015-2016'da teşebbüste bulunduğu halde sadece Batman halkı PKK'nın Batman'da çukur kazmasına izin vermemişti.

Ay, diğer paylaşımında ise  "Cumhuriyet gazetesi ve yazarı Işıl Özgentürk Batman halkına aşağılık iftira atarken HDP'den hala TIK yok. Neden acaba?" diye sordu.

Elif Rüzgar adlı bir sosyal medya kullanıcısı da şunları söyledi: "Batmanlı bir öğretmen olarak bu yazıyı yazan şahsa ve hadsiz öğretmen arkadaşına söyleyecek birkaç kelamım var. Batman kızları okur ve onların en büyük destekçileri babalarıdır. Evlilik bir kaçış değil bir peygamber sünnetidir bizim için." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir