• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Covid-19 tedavisi görüp şifa bulan doktor görevine döndü: Çok korktum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 hastalık sürecini anlatan Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Vedat Deniz, "Batman Bölge Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Yaklaşık bir ay önce Covid-19’a yakalandım. Önceleri baş ağrısı ve ateşim vardı. Sonra şiddetli kas ve eklem ağrıları yaşamaya başladım. Ardından duyu ve tat kaybı gelişti. İştahım yoktu, hiçbir şey yiyemez olmuştum." dedi.

"Çok korktum"

"Doktor olmama rağmen çok korkmuştum" diyen Deniz, "İlk 5 gün çok zor geçti, böyle devam ederse ben nasıl dayanabilirim diye düşünmeye başlamıştım. Kafamı toparlayamıyordum. Bu meretten biran önce kurtulmalı ve görevimin başına dönmeliydim. İlaçlarımı düzenli kullanıyordum fakat iştahım olmadığı için yeteri kadar beslenemiyordum. Kendimi zorlayarak bol sıvı, taze meyve ve sebze tüketmeye başladım. İki haftanın sonunda şikâyetlerim azalmıştı fakat halsizliğim devam ediyordu." diye konuştu.

"Maske, sosyal mesafe ve hijyen"

Maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat çeken Deniz, şöyle devam etti: "Birkaç gün sonra yaptırmış olduğum kontrol testim de negatif çıkınca hiç vakit kaybetmeden görevimin başına döndüm. Bana ihtiyacı olan hastaları bekletmek olmazdı. Özellikle şunu belirtmek isterim ki, ‘maske, sosyal mesafe ve hijyen’ bu üç kural şu pandemi sürecinde büyük önem taşımaktadır. Lütfen kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım."(İLKHA)




Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir