• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Şırnak Valiliği'nden bölgedeki orman yangınlarına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği orman yangınları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu detaylara yer verdi:

İlimiz Merkeze bağlı Cevizdüzü köyü Zinyafira Tepe mevkiinde 5 noktada 28 Ağustos 2020 günü saat 07.00 sıralarında henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın meydana gelmiş, bahse konu yangın haberinin alınmasına müteakip Şırnak Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından bir arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 2 adet pikap, 4 teknik eleman olmak üzere toplam 22 personel ve kolluk kuvvetlerinin katılımlarıyla yaklaşık 55 kişiden oluşturulan bir ekiple yangın alanına derhal intikal edilmiştir.

Valilik açıklamasında, "Cudi Dağı üzerinde bulunan Cevizdüzü köyü etrafı söndürülmüş, ancak yangının uç kısmına yol ağı olmamasından dolayı çıkılamamıştır. Bahse konu yangının örtü yangını olarak tabir edilen boyutta olduğu tespit edilmiş olup yangının söndürülmesi için ilgili kurumlarımızın bütün imkânları seferber edilerek kontrol altına alınması ve söndürülmesi için gerekli çalışmalar yürütülmektedir." bilgisine yer verildi.

Valilik, Besta Mevkii'nde 28 Ağustos 2020 günü meydana gelen yangın için de ekiplerin oluşturularak gerekli söndürme çalışmalarının başlatıldığını, 29 Ağustos 2020 günü itibariyle yangının tamamen söndürüldüğünü duyurdu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir