• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
Malmö'de Kur'an yakma provokasyonu halkı sokağa döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Danimarkalı göçmen karşıtı Sıkı Yön (Stram Kurs) hareketinin lideri Rasmus Paludan, geçen haftalarda Malmö'nün Rosengard bölgesinde cuma namazı öncesi bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmak için İsveç polisinden izin istemiş ancak ret yanıtını almıştı.

İsveçli yetkililerin dün Malmö yakınlarında gözaltına aldıkları aşırı sağcı Paludan'ın ülkeye girişini iki yıl yasakladığı belirtildi.

Rasmus Paludan'ın destekçisi bir grup, dün erken saatlerde Rosengard'da halka açık bir meydanda Kur'an'ı ateşe verip tekmeleyerek bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı. İnfiale yol açan hareketin ardından söz konusu kişilerin tutuklandığı ifade edildi.

Bu görüntülerin sosyal medyada paylaşılarak ortaya çıkması üzerine halk, olayın yaşandığı yerde protesto gösterisi düzenledi.

Polisle eylemciler arasında yer yer çatışmaya dönen gösteriler sırasında bazı protestocular polise taş ve yanan araç lastiklerini fırlattığı kaydedildi.

Polis sözcüsünün "Olayları kontrol altına alamadık ancak bu konuda çalışıyoruz" dediği belirtildi.

Irkçı eylemleriyle tanınan Paludan, geçen yıl Yeni Zelanda'da camileri hedef alan terörist saldırının ardından Müslümanların resmi makamlardan izin alarak  Danimarka Parlamentosu'nun önünde cuma namazı kıldığı sırada Kur'an'ın bir kopyasını ateşe vermişti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir