• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Yardımcısı Ersoy, Nusaybin ilçesinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyelerin çalışmalarını yerinde incelemek ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ile birlikte geldiği Nusaybin’de, belediye binası önünde Nusaybin kaymakamı, Belediye Başkan vekili Emrullah Temizkan ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

Belediye binası girişinde şeref defterini imzalayan Ersoy, görevlendirme yapılan belediye tarafından sunulan hizmetler ve yürütülen çalışmalar üzerinde toplantı gerçekleştirerek kaymakam ve Belediye Başkan vekili Temizkan’dan bilgi aldı.

Temizkan, ziyaret anısına Ersoy’a UNESCO Geçici Kabul Listesi’nde yer alan Zeynel Abidin Camisi ile Mor Yakup Kilisesi'nin yer aldığı Nusaybin Kültür ve İnanç Parkı tablosu hediye etti.

Belediye ziyaretinin ardından Kültür ve İnanç Parkı’nı ziyaret eden Ersoy ve beraberindekiler, tarihi Zeynel Abidin Camii'nde, belediye tarafından düzenlenen Aşura programına katılarak vatandaşlara Aşura ikram etti.

Nusaybin Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını yapan Ersoy, ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ersoy, "Bu coğrafyanın çok önemli kadim bir şehri, ilim şehri, kültür şehri, medeniyet şehri ve aynı zamanda ticaret merkezi olan bu güzel ilçemizi geçmiş yıllarda özellikle terörden uğradığı mağduriyetleri, yaşadığı sıkıntıları, çukur ve hendek sürecinde vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıları hep birlikte müşahede ettik." ifadesini kulandı.

Ersoy, bu güzel beldelerin, şehirlerin, eskiden olduğu gibi ticaretle, ilimle, irfanla, kültürle, kültürel etkinliklerle anılması için yeniden bu coğrafyada huzur ve güvenliğin kalıcı olabilmesi için her alanda mücadele vereceklerini belirtti.

Ersoy, "Bu mücadelemizin bir parçası da bir tarafta devletimiz kararlı bir şekilde bölgemizde kan dökülmesin, gözyaşı akmasın, annelerimiz ağlamasın, küçücük çocuklarımız kandırılmasın, dağlara götürmesin diye mücadele ederken, öbür tarafta devletin verdiği imkanları, devletin bu gayretleri karşısında mücadele etme arzusunda olan terör örgütlerine aktarmaya çalışan belediyelere de bu fırsatı vermedik. Bu amaçla bütün ısrarlarımıza, bütün uyarılarımıza ve iyi niyetli çağrılarımıza rağmen terörle arasına mesafe koymayan, terörle iş birliğine devam eden, onları desteklemeye devam eden belediye başkanlarını görevden alarak yerine belediye başkan vekilleri görevlendirme uygulamasını bu dönemde de devam ettirdik. Nusaybin de bu ilçelerimizden biri. Bugün belediyemizi ziyaret ederek hem bugüne kadar belediye başkan vekillerimizin yaptığı hizmetleri yerinde görmek hem arkadaşlarımızla değerlendirmelerde bulunmak hem devletimizin bölgemizin ihtiyaçlarının karşılanması için yapılması gerekenler ile ilgili istişarelerde bulunmak, kaymakam ve belediye başkan vekilimizin talep ve isteklerini dinlemek amacıyla geldik. İnşallah bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve bundan sonra terörle mücadeledeki kararlı duruşumuzla Nusaybin'i çok kısa bir sürede eski günlerine kavuşturacağız. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı 2 milyar lirayı bulan yatırımlar olmak üzere, devletimizin bundan sonra Nusaybin'de hemşerilerimizin her türlü ihtiyacını, elinden gelen her türlü yardımı, desteği, katkıyı sunacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir