• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Danimarkalı bu şerefsize İsveç’e giriş yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç'in Malmö kentinde Kuran-ı Kerim yakmak isteyen Danimarkalı aşırı sağcı “Sıkı Yön” lideri Rasmus Paludan'a iki yıl İsveç'e giriş yasağı getirildi.

SVD gazetesinin haberine göre, bugün Malmö'ye giriş yapmaya çalışan İslam düşmanı gazeteci Paludan, sınırdan geri çevrildi.

İsveç Farklı Renkler Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel, İsveç'te aşırı sağcı sokak ressamı Dan Park ile Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın iki haftadır Malmö'de Müslümanları kışkırtmak için birçok girişimde bulunduğunu söyledi.

Irkçı siyasetçinin Müslümanların cuma namazı kılacağı sırada cami önünde Kuran yakmak için polisten izin istediğini aktaran Yüksel, “Polis buna güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.

Daha sonra ırkçı siyasetçi Malmö'nün başka bir yerinde Kuran yakmak için ikinci izni istedi, buna da izin verilmedi. İsveçli aşırı sağcı sokak ressamı Dan Park, bunu Malmö İdari Mahkemesine götürdü. Mahkeme de polisin kararını haklı buldu” dedi.

Bunun üzerine Rasmus Paludan'ın Malmö'ye gelerek izinsiz gösteri yapma girişiminde bulunduğunu belirten Yüksel, “Malmö sınır polisi bu provokasyonda izin vermedi. Paludan'ı sınırdışı ederken iki sene de İsveç'e girmesini yasakladı” ifadelerini kullandı.

İsveç polisi ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Türkiye asıllı politikacı Yüksel, “İki haftalık süreçte İsveçli ve Müslüman STK'ler, Kur'an yakma provokasyonu engellemek için yoğun çaba harcadı. Özellikle sosyal medyada imza kampanyası toplayarak yetkililerin dikkatini çekti” dedi.

Öte yandan Malmö'de aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi üyesi üç kişi, Rosengard bölgesinde Kuran-ı Kerim'i yakarak sosyal medya hesaplarından yayınladı. Haberi alan polis duruma müdahale ederek söz konusu kişileri olay yerinden uzaklaştırdı.

Kaynak: Artı49

Bu haberler de ilginizi çekebilir