• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
İmam Hatip Liselerinden YKS’de büyük başarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İmam Hatip Liselerinin yükselen başarısı sürüyor. 28 Şubat döneminde kapatılan ve kat sayı zulmüne uğrayan İmam Hatip Okulları YKS 2020’de önemli bir başarıya imza attı. YKS sonuçlarına göre ilk yüz öğrenciden 19’u imam hatipli olurken ilk binde ise 214 imam hatipli yer aldı. Yerleştirme sonuçlarında da bu başarı devam etti. Buna göre İmam Hatip Mezunu binlerce öğrenci Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşti.

İLK 10’DA 3 İMAM HATİPLİ

İmam Hatip Liseleri bu yıl YKS ve LGS’de büyük başarı elde etti. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin paylaştığı verilere göre bu yıl üniversite sınavında dereceye giren ilk 100 öğrenciden 19’u imam hatip mezunu oldu.

Bunun yanı sıra ilk 500’de 109 ilk 1000’de ise 214 imam hatip mezunu yer aldı. İlk 20 bin’de ise 3054 imam hatip mezunu yer alarak tarihi bir başarı elde edilmiş oldu. İmam Hatip Lisesi Mezunu Sümeyra Karacan YKS Eşit Ağırlık Türkiye 4’üncüsü olurken Sü

meyya Yücel ise TYT Türkiye 4’üncüsü oldu. Arda Dalseçkin de Türkiye genelinde ilk 10’a girerek Eşit Ağırlık’ta Türkiye 6’ncısı oldu.

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTELERİNE İMAM HATİPLİ AKINI

İmam Hatiplilerin başarısı ÖSYM’nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı yerleştirme sonuçlarında da kendini gösterdi. Birçok İmam Hatip Lisesi mezunu Türkiye’nin en iyi üniversitelerine dereceyle girmeyi başardı.

Aldığı başarılarla adından sık sık söz ettiren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları bu yıl 38’i tıp fakültesi, 32’si mühendislik fakültesi, 16’sı siyaset ve iktisadi bilimler ve 16’sı da hukuk olmak üzere Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşti. Bunun yanı sıra 63 öğrenci ise farklı bölümlere yerleşti.

Yine Lise Giriş Sınavı’nın en gözde okullarından Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları da mühendislik ve hukuk başta olmak üzere üniversitelerin önemli bölümlerine yerleşti.

Samsun’da bulunan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Antalya’dan Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi daha birçok İmam Hatip Lisesi mezunları önemli dereceler yaparak Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine başarıyla yerleşti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir