• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Baykal geri mi dönüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Kurultaylar partisi” CHP’de kılıçlar, seçimlerin üzerinden 24 saat geçmeden çekildi. Yüzde 26’yı başarılı bulmayan Önder Sav ile Deniz Baykal’a yakın isimler olağanüstü kurultay talebini dillendirmeye başladı. Kurultay için imzalar toplanmaya başlandı.

Kulislerden sızan bilgilere göre, her iki isme yakın eski yöneticiler parti içindeki `rahatsız` delegelerle görüşmeler yapıyor. CHP`de listeye giremeyen veya gidişattan memnun olmayan çok sayıda delege olduğu ileri sürülüyor.

Olağanüstü kurultay için 650’nin üzerinde delegenin imzası gerekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise olağanüstü kurultay taleplerine rest çekti. Kurultayın zamanında yapılacağını açıklayan CHP Lideri, olağan kongre sürecinin normal takvimine sadık kalınarak sonbaharda başlatılacağını bildirdi. Son kurultayı 2010 yılı Mayıs’ında olan CHP’nin olağan kurultayını 2012 Mayıs ayında yapması gerekiyor. CHP Lideri, bu süreçte il ve ilçe delegelerini yenileyerek, muhaliflerin etkisini kırmayı hedefliyor.

BAYKAL: SONUÇLAR BAŞARISIZ

Baykal kendisine yakın isimlere şu değerlendirmelerde bulundu: "Sonuçlar başarısızdır. Partinin başında kim olsa bu şartlarda zaten aynı oyu alırdı. Seçmenin alternatifsiz kaldığı bu siyasi ortamda daha fazla oy almamız gerekirdi. Ayrıca uçuk vaatlerin siyasette karşılık bulmadığı görüldü. Bu durum partinin itibarını da zedeledi. Bundan sonra parti yeniden hızla toparlanmalı. Örgütü dışlayarak bir yere varılamayacağı görülmüştür. Partinin kurumsal kimliği ve DNA`sıyla oynandığında oy kazanılamayacağı da anlaşılmıştır."

Eski Genel Sekreter Önder Sav`ın da önceki gece kendisine yakın isimlerle görüşmeler yaptığı, dün de bir grup eski yöneticiyle bir araya geldiği belirtildi. Baykal ve Sav`a yakın isimler, yeni dönemde birlikte hareket edeceklerinin mesajını veriyor. Baykal`a yakın bir isim, "Eğer söz konusu CHP ise daha önce yaşanan kırgınlıklar teferruattır. İlişkiler, partiden daha önemli değil" ifadelerini kullandı.

Habertürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir