• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatta dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda geliştirilen, Türkiye’nin ihracat potansiyeline önemli katkılar sağlamayı amaçlayan, yapay zeka destekli Kolay İhracat Platformu’nu Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıda tanıttı.

Tanıtım toplantısında konuşan Pekcan şunları kaydetti: “İhracatçılarımıza ve ihracat hedefi olan girişimcilerimize sunduğumuz danışmanlığın kalitesini ve kapsamını ciddi şekilde yükseltecek bir platformu devreye alıyoruz. Kolay İhracat Platformu ile artık her bir ihracatçımızın, yapay zeka teknolojisi ile çalışan dijital bir danışmanı olacak. Bildiğiniz gibi, Ticaret Bakanlığı olarak özellikle dijitalleşme ve otomasyon eksenli projelere büyük önem ve öncelik atfediyoruz.  Kolay İhracat Platformu'ndan önce, bugüne kadar dijitalleşme ve otomasyonu merkeze alan, Türkiye’nin ticaretin en kolay, hızlı ve güvenilir yapılabildiği ülkeler arasında yer alması için çalışmalarımıza odaklandık ve devam ettik. Dijitalleşme çalışmalarımızdan da biraz bahsedeyim diye çalışma yaptık, gördük ki bu 41. projemiz. Dış ticaret ile ilgili 7 ayrı projeyi devreye almışız. İç ticaret ile ilgili 15 projeyi, gümrüklerle ilgili 12 projeyi, eğitim ve bilgilendirme ile ilgili de 7 projemizi devreye almışız bu da 41 kere maşallah projemiz.”

“PLATFORMUMUZ HEM İHRACATÇIMIZ HEM DE BAKANLIĞIMIZ İÇİN YENİ BİR SAYFA”

Pekcan, “Dijitalleşme ve otomasyon alanında öncü ve örnek bir kurum olma vizyonu ile hareket etmeye devam ediyoruz. Kolay İhracat Platformumuz da bu vizyonla geliştirdiğimiz projelerin en son ve en gelişmiş örneğidir. Kolay İhracat Platformu ile dış ticaretimizde yepyeni bir döneme adım atıyoruz. Kolay İhracat Platformu hem ihracatçımız hem de Bakanlığımız için yeni bir sayfa olacak.”

Kolay İhracat Platformu ile başta 90 bin ihracatçı ve 3 milyonun üzerinde KOBİ olmak üzere ihracat hedefi olan girişimcilerin tamamını hedeflediklerini anlatan Pekcan, "Bizim amacımız ihracatı tabana yaymak, KOBİ'lerimizi ve girişimcilerimizi, kooperatiflerimizi ihracatçı yapmak, bu doğrultuda onların çalışmalarına destek olmak, yön vermek. Aynı zamanda da yeni alternatif pazar açılımları yapabilmek ve yeni ürün, tamamlayıcı ürün ve yan ürün ihracatını da desteklemek." diye konuştu.