• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
Evi yanan mağdur aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kozluk (Hezo) ilçesi Ulaşlı köyü Tomurcuk (Tümö) mezrasında gece saatlerinde belirlenemeyen bir nedenden dolayı evi yanan Acar ailesi, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

13 gün önce çıkan yangında evleri içindeki eşyalarla birlikte yanan Acar ailesi, köylülerin birtakım yardım ve desteğiyle evlerinde ufak çapta onarım yaparak kalıyor. Evde bulunan zaruri ihtiyaçlarının tümünün yandığını ifade eden Acar ailesi, mağdur olduklarını dile getiriyor.

O gün yaşadıklarını anlatan ev sahibi Edip Acar, yangında 2 yaşındaki küçük yeğeninin de ölümden döndüğünü belirtti.

Yetkili ve hayırseverlerden yardım talep eden Acar, “16 Ağustos 2020 tarihinde gece saat 00.00 sıralarında yangın çıktığını fark eden eşim beni uyandırdı. Tabi çocuklarımla beraber evin içindeydik ve önce çocukları dışarı çıkarmaya çalıştık. Tam o esnada herkesi dışarı çıkarmış sanmışken 2 yaşındaki yeğenim battaniyenin altında içeride kalmıştı. Kendimi ateşin içine atarak yeğenimi zar zor çıkarabildim. Durumu fark eden köylüler de ateşi söndürmek için yardıma geldiler ama hiçbir şekilde yangını söndüremiyorduk. Ne kadar söndürmeye çalıştıysak da söndüremedik. Daha sonra itfaiye gelerek yangını söndürdü. Yangın söndüğünde evimizin çatısı zaten düşmüş ve evimdeki hiçbir şeyin kullanılamaz hale geldiğini gördük. Raporlar da o şekilde. Maddi durumum el verişli değil! Yetkililerden ve hayırseverlerden bir yardım bekliyoruz İnşallah.” dedi.

Öte yandan aileyi ziyaret eden Umut Kervanı Kozluk Temsilcisi Akif Tekin, aileye gıda yardımında bulunarak hayırseverlere aileye sahip çıkılması noktasında çağrıda bulundu.

Ailenin durumunu yerinde inceleyen Tekin, ailenin bir an önce yardım eli uzatılması gereken bir aile olduğunu ifade etti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir