• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kariye Camii’nde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği ve aynı zamanda müze olarak turistlerin ziyaretine hala açık olan camide incelemelerde bulunan Erbaş, ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Bir cuma günü kılınacak cuma namazıyla birlikte caminin ibadete açılacağını belirten Erbaş, camide çalışmaların devam ettiğini, çalışmalar tamamlandıktan sonra ibadete açılacağını söyledi.

Erbaş, "Kariye Camimiz, cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığına devredildi. Süreç başlamış oldu. İçeride yapılacak işlemler var. Bu işlemler bittikten sonra inşallah en kısa zamanda bir cuma namazıyla ibadete açılacaktır. Şu an itibarıyla tarih veremiyoruz." dedi.

Bir gazetecinin, camide resim ve fresklerin fazla olduğunu, burada Ayasofya’da uygulanan planın uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine Erbaş, "Ayasofya’da uyguladığımız planın benzerini burada da uygulayacağız. Zor bir işlem yok. Açılıp kapanan sistemlerle fresklere hiç dokunmadan, zarar vermeden bunu yapmak mümkündür. İnşallah bunu da işin uzmanı arkadaşlarımız yapacaktır." cevabını verdi.

Camide devam eden yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise, şu ifadelere yer verdi: "Turizm ziyareti ile ilgili bir sıkıntı olmayacak. Burası biliyorsunuz Hristiyanlığın resmi tarihi. Çok fazla ziyaretçi alıyor. Dünya kültür miras alanları içerisinde. Yine Ayasofya’da yaptığımız gibi ziyaretçi programı hazırlayarak UNESCO tarihi alan kısımlarına da hiçbir zarar vermeden gerekli tedbirleri alarak hem ibadete açmış olacağız hem de dünya miras listesindeki ziyaretini devam ettireceğiz."

Kariye Camii'nde yapılan incelemelerde Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a, Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan eşlik etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir