• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Fatih Sultan Mehmet'in İBB'de sergilenecek olan tablosunun lansmanı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile Londra'daki dünyaca ünlü Christie’s Müzayede Evi tarafından 25 Haziran günü düzenlenen açık arttırmada satın alınan tablo gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün İstanbul'a geldi.

 

İtalyan ressam Gentile Bellini'nin orijinal Fatih Sultan Mehmet tablosu, İBB Saraçhane Yerleşkesi giriş katındaki hazırlanan özel sergi alanında hazırlanan bölümde basın mensuplarına tanıtıldı.

"Her ne kadar hafif bir tablo olsa da açıkçası yükü çok ağır"

Tablonun tanıtımında konuşan İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, "Elbette çok heyecanlıyım. Büyük sultan Fatih Sultan Mehmet'in bu tablosu Rönesans döneminin ilk defa bir kamu koleksiyonuna katılışını hep beraber izliyoruz. Her ne kadar hafif bir tablo olsa da açıkçası yükü çok ağır. Çok kıymetli bir an benim için. Böylesi kıymetli bir tabloyu Türkiye'mize kazandırılmasına vesile olduğum için onur duyuyorum. Hem İstanbul’umuza hem Türkiye’mize hayırlı olsun." dedi.

Yapılan müzayedede 770 bin Sterline satın alınan ve İstanbul'a getirilen tablo, yapılacak teknik çalışma ve iklimlendirme sonrasında 6 Ekim 2020 tarihinde İBB sergi salonunda vatandaşların görebilmesi için sergilenecek.

Osmanlı hanedanından hayatta olan bazı kişilere ulaşıldığı ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirten İmamoğlu, saltanat üyeleri için özel bir davet yapılacağını duyurdu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir