• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı: Müslümanlar saadeti Kur'an-ı Kerime uymakla kazanır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aşura ve Muharremin öneminden bahseden Cihan, tarihte ibret alınabilecek birçok önemli mucizenin Aşura gününde gerçekleştiğine dikkat çekti.

Aşura’nın, Hicri Muharrem ayının onuncu, 29 Ağustos Cumartesi günü olduğunu anımsatan Cihan, “İslam tarihinin başlangıcı olan muharrem ayı, Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in Mekke'den Medine'ye hicret günü, hicri senenin başlangıcıdır. Muharrem ayı Peygamberlerin ve Hak'ka hicret edenlerin selamete çıktıkları aydır.” dedi.

“Birçok olay Aşura gününde meydana geldi

Cihan, İslam öncesinde de önemli bir gün olan Aşura gününde yaşanan bir takım önemli olayları şöyle sıraladı:

“Cennetten yeryüzüne indirilen Hazreti Adem'in tevbesi Aşura günü kabul edildi. Hazreti Nuh'un gemisinin bu günde Cudi Dağına oturduğu ve müminler Aşura günü kurtulmuştur. Hazreti Musa (Aleyhiselam) ve kavmi aşura gününde Firavunun zulmünden kurtulmuştur. Hazreti İsa (Aleyhiselam) ve Hazreti Musa (Aleyhiselam) Aşura günü doğmuştur. Hazreti Yunus (Aleyhiselam) Aşura günü balığın karnından kurtulmuştur. Hazreti Süleyman’a güç ve mülk Allah tarafından Aşura günü verilmiştir. Benzeri birçok olayın Aşura gününde meydana geldiğine inanılmaktadır.”

“Müslümanlar oruç tutmalı”

Yahudilerde ve İslam öncesi Arap toplumunda da Aşura gününde oruç tutulduğuna işaret eden Cihan, “Hazreti Peygamberimiz Ramazan orucu farz kılınana kadar Aşura orucuna devam ettiği ve Sahabe-i kirama Aşura orucunu emrettiği sahih rivayetlerle bilinmektedir. Müslümanlar Yahudileri taklit etmemek ve hurafelerin İslam dinine girmesini engellemek için sadece Muharrem ayının onuncu gününü değil, dokuz, on ve on birinci günlerinde peş peşe oruç tutmuşlardır.” diye konuştu.

“Kerbela faciası, İslam tarihinde asırlardır dinmeyen bir acı olarak yer aldı”

İslam tarihinde en acı olay olarak bilinen Kerbela katliamının yine Aşura günü gerçekleştiğini ifade eden Cihan şöyle devam etti:

“Yüzyıllardır Müslümanların matem tutmalarına sebep olan Kerbela faciası 10 Muharrem Hicri 61, Miladi ise 1 Ekim 680 tarihinde, Irak'ın Küfe kenti yakınlarındaki Kerbela çölünde Hazreti Muhammed Mustafa’nın torunu Hazreti Hüseyin, 72 kişilik aile efradı ile birlikte Aşura günü şehit edilmiştir. Kerbela faciası, İslam tarihinde asırlardır dinmeyen bir acı olarak yer aldı. Hazreti Musa'nın kurtulması, Hazreti Nuh' un gemisinin Cudi Dağına oturması ve benzeri sebeplerle hep şükür günü olarak anılan Aşura günü Kerbela faciasından sonra artık bir matem günü olarak İslam tarihinde kalacaktır.”

“İslam coğrafyası siyonist ve haçlıların mağara devrinin hayatını yaşamaya başlamış”

Müslümanların dünyevi ve uhrevi saadetini Kur'an-ı Kerimin emirlerine uymakla kazanabileceğini vurgulayan Cihan, “Güzel ahlakın tek mümessili ve müessesesi olan, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa efendimizin yolundan bihaber olan İslam alemi nefsin, modanın ve şehvetin esiri olmuştur. Peygamberimizin ve ehli beytin yaşayışını bir tarafa atmış olan İslam coğrafyası siyonist ve haçlıların mağara devrinin hayatını yaşamaya başlamıştır. Müslümanlar dünyevi ve uhrevi saadetini Kur'an-ı Kerimin emirlerine uymakla kazanır. Bu vesile ile Diyanet-Sen Batman Şubesi olarak bütün din görevlilerimizin Muharrem ayını ve Aşura gününü tebrik eder, İslam coğrafyasında zulmün, kuraklığın, hastalıkların, doğal afetlerin, acı ve işkencelerin son bulmasını Cenab-ı Haktan temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir