• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
WHO: Covid-19, milyonlarca insanın akıl sağlığını etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, salgın kaynaklı korku ve endişe nedeniyle pek çok kişinin psikolojisinin olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Bakımevleri ve akıl hastanesi gibi yerlerde bulunanların Covid-19 riski altında olduğunun altını çizen Ghebreyesus, "Covid-19, neden olduğu kaygı ve korku ile ruh sağlığı hizmetlerinde oluşturduğu aksaklıklar yüzünden milyonlarca insanın akıl sağlığını etkiledi" dedi.

"Her yıl 3 milyon kişi aşırı alkol kullanımından ölüyor"

Ruh sağlığıyla ilgili hizmet veren sağlık kuruluşlarının bazılarının, Coronavirua hastalarının tedavilerinin yapılması için kapatıldığını belirten Ghebreyesus, "Akıl sağlığı zaten dünya çapında ihmal edilen bir sağlık sorunuydu. 1 milyara yakın insan, ruhsal bir bozuklukla yaşıyor. Her yıl 3 milyon kişi aşırı alkol kullanımından ölüyor. Her 40 saniyede bir kişi de intihar ediyor" ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, az sayıda kişinin kaliteli akıl sağlığı hizmetlerine erişebildiğini aktardı. Ghebreyesus, düşük ve orta gelirli ülkelerde, zihinsel, nörolojik ve madde kullanım bozuklukları olan kişilerin yüzde 75'inden fazlasının hiçbir tedavi görmediği uyarısında bulundu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir