• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erbaş: "Terörist Tarrant'ın cezası İslamofobi'ye karşı mücadelede güçlü bir mesajdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye silahla saldırarak 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi yaralayan terörist Brenton ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını değerlendirdi.

Erbaş, "Yeni Zelanda'da camilerimize ve Müslüman kardeşlerimizin canlarına kast eden terörist Brenton Tarrant'ın ülkenin hukuk sistemine göre en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması tüm insanlık adına sevindirici bir gelişmedir. "Teröriste (Brenton Tarrant) yönelik verilen bu ceza kararı ile Dünya'da giderek artan İslamofobi, ırkçılık ve nefret suçlarına karşı mücadelede güçlü bir mesaj verilmiştir." dedi.

Erbaş, şunları kaydetti:

"Tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerini dokunulmaz kabul eden, mahlukata merhameti, Yaradan'a itaat ve kulluğun ayrılmaz gereği sayan bir inancın mensupları olarak bir kere daha ifade etmeliyiz ki İslamofobi, bir akıl tutulmasıdır ve ciddi bir insanlık suçudur.

Cuma namazı vaktinde gerçekleştirilen menfur ve meş'um saldırıda şehit olan kardeşlerimize tekraren Allah'tan rahmet diliyor. Yeni Zelanda'daki tüm Müslüman kardeşlerime sağlık, afiyet ve huzur temenni ediyorum." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir