• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İlçede ilk olarak beton santrali ve asfalt plenti firmasını ziyaret eden HÜDA PAR İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, firma sahibi Fikret Avcı karşıladı. İlçede yürüttükleri çalışmaları hakkında Davut Şahin’e bilgiler aktaran Avcı, yaklaşık 60 işçi istihdam ettiklerini belirtti.

Beraberindeki heyet ve firma sahibi Fikret Avcı ile beraber tesisi gezen Şahin, ilçede böylesi bir firmanın hizmet vermesinin ilçe sakinleri için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Ardından Şahin, ilçede faaliyet gösteren ve yaklaşık 130 kişinin istihdam edildiği tekstil firmasına geçti. Burada firma yetkilileri tarafından karşılanan Şahin, firma hakkında bilgi alarak üretimi yerinde inceledi.

Özellikle ilçelerde üretim ve istihdamın artırılması için yapılan bütün çalışmaları çok önemsediklerini söyleyen HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, bu tür firmaların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

“Hem Sason halkına hem de Batman ekonomisine ciddi katkı sağlıyor”

İlçedeki beton santrali ve asfalt plenti firmasının halk için çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, “Sason ilçemizde üretim ve istihdama dayalı çalışan iki tesisi ziyaret ettik. Birinci gezimiz Sason Beton Santraliydi. Yıllardır bu beton santrali Sason halkına hizmet veriyor, ciddi bir istihdam durumu da söz konusudur. Özellikle son bir aydır bünyesine bir de asfalt plentini de katmış. Sason ilçemizde bir beton santrali ve asfalt plentinin olması ilçe halkı için önemli bir durumdur. Ayrıca bu tesiste 50-60 kişi de istihdam edilmektedir. Tesis gerçekten kaliteli bir ürün ortaya çıkarmaktadır. Hem Sason halkına hem de Batman ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Bu anlamda bu tesisin girişimcilerini tebrik ediyoruz.” dedi.

“İşsizliğin azalması için girişimciler desteklenmeli”

Batman’ın bu gibi tesislere ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Şahin, “Yine ilçemizde hizmet veren bir tekstil firmasını ziyaret ettik. Bu firmada da yaklaşık 130 kişi istihdam edilmektedir. Bu da bizi sevindirdi. Çünkü HÜDA PAR olarak Batman’ın işsizlik sorununu biliyoruz. Maalesef Batman’ımız işsizlik sıralamasında ilk sıralarında yer alıyor. Bu gibi istihdama dayalı tesislerin memleketimizde çoğalması genç nüfusun batı illerine gidip çalışma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bu da birçok anlamda bizim için değerli ve gereklidir. Dolayısıyla yetkililerin de bu gibi girişimcileri desteklemesi, varsa önlerindeki engeli kaldırması ve teşvik etmesi lazım. Bu tesislerin diğer girişimcilere de örnek olmasını diliyorum.” diye konuştu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız