• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Gümrük muhafaza memurlarının darp edilmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, Karkamış Sınır Kapısı'nda Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan plakası açıklanmayan bir TIR'da arama yapıldı. Aramada, TIR'da gümrük kaçağı olduğu belirlenen eşya ele geçirilerek yasal işlem yapıldı.

Daha sonra TIR sürücüleri ile aramayı gerçekleştiren gümrük muhafaza memurları arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine TIR sürücüleri ve yakınları, eşyalarına el konulmasını, haklarında da idari ve adli işlemin yapılmasını bahane ederek gümrük muhafaza memurlarını darp etti.

Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Hanifi Borazan, beraberindeki heyet ile birlikte Karkamış Sınır Kapısına giderek Karkamış Gümrük Müdürü ve gümrük muhafaza personeline geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaretin ardından basın açıklaması yapan Borazan, gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak tepki gösterdi.

Açıklamasına "Yeter artık yeter, acil önlem alınmalı" diyerek başlayan Borazan, "Karkamış Gümrük Müdürlüğü'nde kaçak eşya getirmelerinden dolayı haklarında yasal işlem yapılan tır şoförleri ve yakınları, Karkamış Sınır Kapısında Gümrük sahası içerisinde yine gümrük muhafaza memurlarını darp ettiler. Gümrük sahası içerisinde gümrük muhafaza memurlarını darp ettikten sonra aynı gün evine giden diğer gümrük muhafaza memurunu takip eden bu kendini ve haddini bilmezler gümrük muhafaza memurunun evine kadar gelip kapısına dayandılar ve hakaret ettiler. Bu yaşanan olaylarla ilgili yasal soruşturma, işlemler başlatılmış ve adli işlem devam etmektedir." dedi.

Yaklaşık 3 ay önce de biri kadın görevli 2 memurun, Türkiye'ye gümrük kaçağı sigara sokmaya çalışan kişiler tarafından mesai bitiminde araçları ile eve giderken yollarının kesilerek darp edildiğini hatırlatan Borazan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ticaret Bakanlığı ve diğer bakanlıklarda vatandaş ile yüz yüze işlem yapan bütün devlet kurumlarındaki personellere uygulanan şiddet olaylarına ilişkin kanuni düzenleme gerekmektedir. Gümrük muhafaza memurları devlet memurudur ve devletin üniformasını giymektedirler. Bu yapılan saldırılar gümrük muhafaza memurlarının şahıslarına değil devlete yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıları yapan kişiler için devletimiz gereken kanuni düzenlemeleri yaparak şiddet uygulayanların ağır cezalar almaları sağlanmalı ve gerekli işlemler yapılmalıdır aksi takdirde devletin memuru devletinin işini yapamaz hale gelecektir.

Şiddet olaylarının önlenmesi için yetkililere çağrıda bulunan Borazan, "Şiddet uygulanan kurumlar için yasal düzenlemeyi gerçekleştirin ki bu kurumlarda çalışan personeller görevlerini daha iyi yapabilsinler. Büro Memur-Sen olarak her daim gümrük çalışanlarımızın ve bütün kamu çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz ve bütün bu olayların takipçisiyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir