• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Malatya İl Sağlık Müdürlüğünden "Solunun cihazları arızalı" iddiasına yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Müdürü Bentli, yazılı açıklamasında, oksijen tanklarındaki basıncın düşmesine bağlı olarak kısa süreli bir sorun yaşandığını, ancak gerekli müdahalenin yapılarak sorunun giderildiğini belirtti.

Hastaların mağduriyet yaşamaması için hastalara gerekli tıbbi müdahalelerin yapıldığını belirten Bentli, aksaklık süresi boyunca sevki gereken hastaların diğer hastanelere transferinin sağlandığı açıklamasında bulundu.

Bentli yaptığı açıklamada, "İYİ Parti Malatya İl Başkanı Av. Süleyman Sarıbaş, sosyal medya hesabında solunum cihazlarının arızalı olduğu ve Covid-19 hastalarının mağdur olduğunu iddia etmektedir. Söz konusu sosyal medya hesabında, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 17 Ağustos 2020 tarihi saat 05:00 sularında oksijen tanklarındaki basıncın düşmesine bağlı olarak kısa süreli bir sorun yaşanmıştır. Basıncın düşmesi ile beraber, teknik birimlerimiz tarafından ivedilikle inceleme yapılmış ve gerekli müdahale yapılıp tüm tedbirler alınmıştır. Hasta mağduriyeti yaşanmaması için hastalara gerekli tıbbi müdahaleler yapılıp aksaklık süresi boyunca sevki gereken hastaların diğer hastanelere transferi sağlanmıştır. Konunun detaylı olarak incelenmesi ve yaşanan aksaklığın sorumlularının tespiti ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma tamamlandığında gerekli yasal işlemler yapılacaktır." dedi.

Söz konusu tarihten itibaren hastanede elektrik kesintisi, oksijen basınç düşüklüğü veya solunum cihazlarında herhangi bir arızanın yaşanmadığını dile getiren Bentli, hastanenin yataklı servislerinde ve yoğun bakımlarında tüm hizmetlerin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyledi. (İLKHA)                                                                                                                                         







Bu haberler de ilginizi çekebilir