• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Mardin'de PTT önlerindeki yoğunluğu azaltmak için mahalle günleri belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'na ait Elektrik Tüketim Desteği Programından faydalanan vatandaşların, elektrik ücretlerini ödemek için PTT Şubesi önünde oluşturduğu yoğunluğa çözüm bulmak için SYDV, PTT ve elektrik şirketi arasında gerçekleşen görüşmelerde her mahalle için ayrı bir gün belirlendi.

Geçtiğimiz hafta PTT şubesinde incelemelerde bulunan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan, SYDV, PTT ve elektrik şirketinin yoğunluğu düşürecek bir çözüm üzerinde çalışmaları talimatını verdi.

Bankalarla yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine elektrik indiriminden faydalanan vatandaşlar için PTT şubesinde mahalle işlem günleri belirlendi.

SYDV ve PTT şubesi iş birliği ile mahalleler için günler belirlendi ve belirlenen günler dışında vatandaşların PTT şubesine gitmemeleri istendi.

SYDV tarafından yapılan açıklamada, "Nusaybin Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Elektrik Tüketim Desteği Programı'ndan faydalanan vatandaşlarımızın PTT şubelerine elektrik desteğini yatırmaya gittiklerinde hem vatandaşlarımız arasında yaşanan izdihamı önlemek hem de pandemi kurallarına göre hareket etmek ile iş ve işlemleri daha kolay yapabilmeleri için ilçe kaymakamımızın talimatı ile SYDV, PTT ve elektrik şirketi arasında yapılan bilgi ve görüş alış verişi sonucu aşağıda belirtilen tabloda adı geçen mahallelerde işlem günleri belirlenmiş olup vatandaşlarımızın Elektrik Tüketim Desteği Programı yardımları ile ilgili PTT şubelerinde işlem yapabileceklerdir." ifadelerine yer verildi.

Elektrik Tüketim Desteği Programı işlem günleri şöyle:

"Pazartesi: Yeşilkent Mahallesi, Yeşilkent Mahallesi, Abdulkadir Paşa Mahallesi, Dicle Mahallesi

Salı: Fırat Mahallesi, Gırnavas Mahallesi, Yenituran Mahallesi, Zeynelabidin Mahallesi, Mor Yakup Mahallesi

Çarşamba: Kışla Mahallesi, Barış Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi

Perşembe: Devrim Mahallesi, İpekyolu Mahallesi, 8 Mart Mahallesi

Cuma: Tüm kırsal mahalleler, Duruca, Girmeli ve Akarsu mahallelerindeki vatandaşlarımızın kendi mahalleleri veya kendilerine en yakın mahalledeki şubeye gitmeleri gerekmektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir