• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
`Humus`ta 210 Bin Çocuk Yardıma Muhtaç`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
UNICEF Suriye`nin Humus kentinde 210 bin çocuğun acil insani yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Suriye`nin Humus kentinde düzenlenen UNICEF`in de katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) ortak misyonu, kentte acil insani yardıma muhtaç 420 bin kişiyle karşılaştı. Bu insanların yarısını çocuklar oluşturuyordu.

Misyonda yer alan UNICEF Acil Durumlar Uzmanı Mark Choonoo Suriye`de yaşanan süreçten en kötü etkilenenlerin çocuklar olduğunu bildirdi.

"En kötü etkilenenler çocuklar. Gördüğüm çocukların çoğunda stres bozukluğu belirtileri vardı.

Yaşadıkları travmayla başa çıkabilmelerinde ihtiyaçları olan desteği verebilmek için ulaşabildiğimiz kadar çok sayıda çocuğa ulaşmak çok önemli."

UNICEF`ten aktarılan verilere göre, Humus`taki 1500 okuldan yaklaşık 200`ü çatışmalarda hasar görmüş durumda.

Bu hasarlı okulların 65`inde çocuk ve aileler kalıyor. Bu durum öğrencilerin okula devamı ve eğitim kalitesine doğrudan etkiliyor.

BM misyonunun bir aylık çalışmasında kentte, aralarında evlerinden ayrılan 635 bin kişi, geri dönenler, başkalarına evlerini açanların da olduğu 700 bin kişinin devam eden çatışmalardan ağır bir şekilde etkilendiği belirlendi.

YARDIM AÇIĞI

UNICEF Humus kentinde yardım çalışmalarını sürdürüyor. Yardımlar battaniye, yorgan, aile hijyen kiti, çocuk elbiseleri dağıtımı ve iyileştirici eğitimlerden oluşuyor.

UNICEF kısa süre önce Suriye içerisinde hayat kurtaran programları yürütülebilmek amacıyla yardım çağrısında bulunmuştu.

Çağrıda 2013 yılının ilk altı ayı için 68,5 milyon ABD Doları ihtiyaç duyulduğundan söz ediliyordu. Şu ana kadar temin edilen yardım 8 milyon doların biraz üzerinde bulunuyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir