• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
`21. Yüzyılda Sahabeye Benzemek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Anadolu Gençlik Derneği (AGD)Adana Şubesi tarafından "21. Yüzyılda Sahabeye Benzemek" konulu konferans düzenlendi.

AGD konferans salonunda gerçekleşen programa İlahiyatçı Yazar Emekli Müftü Din-Bir-Der İstanbul Şube Başkanı Abdullah Cihangir konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik, Akdeniz Bölge Kur`an okuma birincisi Fahrettin Tak`ın Kur`an Tilaveti ile başladı.

Daha sonra kürsüye gelen İlahiyatçı Yazar Emekli Müftü Din-Bir-Der İstanbul Şube Başkanı Abdullah Cihangir, konuşmasına `21. yüzyılda sahabeye benzemek nasıl olmalı diyerek` başladı.

Cihangir; "Bizler Sahabe gibi olamayız ama bu şekilde ancak onlara benzeyebiliriz. Sahabe olaylara bakarken ibretli bakardı, bizimde ibretli bakmamız lazım. Geçmişte yaşayan sahabelerden ibret almalıyız. Sahabeler gibi dünyaya kesinlikle değer vermemeliyiz. Onlar paraya, mala, mülke ve makama asla tamah etmezlerdi. Sahabe gibi hangi ortam ve koşul olursa olsun kesinlikle Allah`ın vaadinden taviz vermemeliyiz. Sahabe her an Allah`ı zikreder nafile dâhil hiçbir ibadetten geri durmazdı. Onlar nimette şükür, sıkıntıda sabrederlerdi" şeklinde konuştu.

Programın sonunda soru-cevap bölümüne geçildi. Program yapılan dua ile de sona erdi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir