• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Muş`un dağ köylerinde kar çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Merkeze bağlı Karlı Dere (Petar) köyü sakinleri, araçları köye gidemeyince kar ve fırtınaya rağmen dağ yolunda yokuşu tırmanarak köylerine gitmek zorunda kalıyorlar.

Muş Merkeze 7 km. uzaklıktaki Karlı Dere (Petar) köyü sakinleri, yollarının asfalt olmaması nedeniyle kış aylarında köylerine ulaşma noktasında oldukça zor bir kış mevsimi geçirdiklerini belirttiler. Şimdiye kadar köy yolunun hiç asfaltlanmadığını söyleyen Karlı Dereliler, hem bölgede çok kar yağması, hem de yolun stabilize olması nedeniyle bahar ve kış aylarında kar ve çamur nedeniyle bu mevsimlerde merkez ile ilişkilerinin kesildiğini dile getirdiler.

Mecbur olmadıkça merkeze inmediklerini, hastalık vs. mecburi olarak merkeze inmek zorunda kaldıkları durumlarda ise kızak kullandıklarını söyleyen köylüler, yolun en az dört-beş km.sini yürümek zorunda kaldıklarını belirttiler. Kış mevsiminde merkezle ilişkileri kesildiği için çok zor hayat şartları ile karşı karşıya kalan Karlı Dereliler, kışa girmeden önce altı aylık kışlık erzaklarını (tüm ihtiyaçlarını) depolamak zorunda kaldıklarını belirttiler.

Yedi mezrası olan köyde, hemen hemen her kış ayında aynı sıkıntıları yaşadıklarını dile getiren Karlı Dere sakinleri, merkeze yedi km yakın olmalarına rağmen mağdur olduklarını, bu mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım istediler. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir