• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karayolları işçilerinden taşeron tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Türkiye Yol-Yapı-İnşaat (Yol-İş) sendikası Cizre Şubesi, Karayolları şubelerinde yaşanan taşeron sorunuyla ilgili bugün basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Yol-İş Sendikası Cizre Şube temsilcisi Edip Mungan okudu.

 

Cizre 95.Karayolları Şube Şefliğinde yapılan basın açıklamasında, \"Karayolları, İl Özel İdareleri, Bayındırlık Bakanlığı, DLH ve özel şantiyeler kısaca sınıf kardeşlerimizin emek harcadığı her yer işimiz ve iş yerimizdir. Bu iş yerlerinde meydana gelen her gelişme, doğrudan aşımızı, işimizi ve geleceğimizi etkilemektedir.\" denildi. 

\"28 Ocak`ta Ankara`da işçilerin nasırlı ellerinde yükselen taleplerimizin hayat bulması için bir adım daha atıyoruz.\" Diyen Mungan, \"Biz; bizi yok sayan veya görmek istemeyenlerden de çok daha fazlayız. Yüzlerce şantiyeden, yollardan, köprülerden, kar mücadelelerinden ve ofislerden çalışan sınıf kardeşlerimizin kararlılığı ve dayanışması alkışlara dönüştü, alkışlar çığ oldu, yükseliyor şu an.\" İfadelerini kullandı.

 

Mungan şöyle konuştu: \"Yol-İş Sendikası, ülkemizin en çileli işlerini, canlarını ortaya koyarak yapan fedakar işçilerin sendikasıdır.Bir İpekböceğinin kozasını ördüğü gibi ülkemizi baştan başa yollarla örüyorlar. Aşılamayan dağlar, bizlerin elleriyle aşılıyor. Geçilemeyen vadileri viyadükleri, köprülerle geçmeyi biz biliriz! Aylar süren kar yağışlarının kapattığı ve geçilmez kıldığı yolları biz açar, canları biz kurtarırız\" dedi.Hükümet kanadının daha önce 5 bin sözleşmeli işçinin kadroya dönüşeceğinin sözünü verdiğini dile getiren Edip Mungan \" Uzun müzakereler sonunda 5 bin genç işçinin kadroya alınması ve sendika üyesi olarak toplu iş sözleşmesinden yararlanması ve 2.ücret Skalası gündeme gelmiş oldu. 5000 işçinin kadroya alacaklarının sözünü verenler 1000 işçi aldıktan sonra anlaşmayı unutarak hile yapmaya başladılar. Bu işçilerin sayısı, neredeyse kadrolu işçi sayısına ulaştı.\"
(Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir