• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
“Ecdad İçinde Neden Atatürk Yok?”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber – Haber Yorum

 “Kızıl Elma Marşı Klibi ” denilen bu klip için tepkiler gecikmedi.

Öncelikle Kızıl Elma marşı ve bu marşta geçen bazı vurgular, Türkiye’de yaşayan bir kısım etnik yapının yok sayılması nedeniyle yapılıyor.

Öyle ki bu eleştirilerin haklı ve yerinde olduğu açıktır.

Çünkü konu Malazgirt Zaferidir ve bu zaferin sağlanmasında savaşın yaşandığı bölgenin mukim ahalisi olan Kürdlerin, Sultan Alparslan safında Doğu Bizans’a karşı saf tutmasının etkisi tarihi bir gerçek olarak kayıtlarda mevcut olmasına rağmen Kürdlerden hiçbir aşamada bahsedilmemesi hayrete muciptir.

Türklerin mitolojisinde önemli bir hedefi, bir vizyonu betimleyen “Kızıl Elma” uzun zamandır küllenmiş olmasına rağmen yeniden canlanıp bir ülküye bir amaca dönüşmüş durumda. Ancak bu defa İslami bir renk alarak şekillenmesi umulur.

Osmanlı’nın zayıfladığı son demlerinde ortaya çıkan Jön Türkler hareketi (Mason Localarının tesiriyle) Kızıl Elma Ülküsünü Türkleri ırkçılık karanlığına sürüklemek için kullanılan bir argümana dönüştürdüler.

Günümüzde de çevrilen dizi ve filmlerde

-“Yolcu yol nereye?

-“Yol Kızıl Elma’ya…” şeklinde yapılan diyaloglarla vatandaşın bilinçaltına işlendi işleniyor.

Klipteki sözlerin içinde aslında İslami vurgular olmakla birlikte şimdiye kadar bu sözler Türk kavramının gölgesinde kalıyordu

 

Bu klipte bazı İslami vurguların ön plana çıkartılması Kızıl Elma ülküsünün İslami bir renge kavuşturulması noktasında umut verici

Klipte önce Mescid-i Nebevi, ardından Kâbe-i Muazzama ve sonra Mescid-i Aksa’nın gösterilmesi ayrı duygular uyandırıyor.

Marşın metninde olmamasına rağmen son perdede C. Başkanı Erdoğan’ın Fetih Süresinin ilk ayetlerini okuması klibe İslami bir hava vermiş ve klipte ecdad olarak gösterilen Sultan Alparslan, Osman Bey ve Fatih Sultan Muhammed’in Çanakkale kahramanı çocukla birlikte Ayasofya’da dua etmeleri, Türk’ün Kızıl Elma’sının İslam’la birlikte Ümmetle birlikte bir anlam kazanacağı mesajını veriyor adeta…

İşte işin tam da burasında Kemalistlerin şikayetleri devreye giriyor.

Kemalist basın yayın organları direk İslami görüntü ve söylemleri hedef almadan yine gölgesine sığındıkları Mustafa Kemal üzerinden saldırıya geçiyorlar.

-Klipte ecdad anılıyor/gösteriliyor ama Atatürk yok. Bu nasıl olur?

-Klipte Çanakkale Zaferi gösterilirken neden Atatürk’ün hiçbir görüntüsü yok?

-Erdoğan klipte neden Fetih Süresinin ilk ayetlerini okuyor?

-Ayasofya’da dua da nereden çıktı?

Anlaşılan o ki; Kemalistler klibin neredeyse tüm görseline eksi not vermişler. Çünkü ne Mustafa Kemal ne de onun ilke ve inkılaplarını işaret eden herhangi bir ifade veya görsel yok.

Kısacası konu Malazgirt dahi olsa Mustafa Kemal’e bir atıf yapılmıyorsa Kemalistler için Kızıl Elma kurtlanmıştır…

Bu haberler de ilginizi çekebilir