• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Mali`de Silahlı Gruplar Dağlara Çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mali`de mevcut sistemin değişmesi için mücadele ederken Fransızların saldırıları sonucu kentleri terk etmek zorunda kalan silahlı gruplar dağlara çekildi. Özellikle, Cezayir sınırına yakın dağlara çekilen silahlı grupların 3 bin civarında olduğu belirtiliyor.

Cezayir`in güney sınırında sıkı güvenlik önlemleri alındı. 3 bin civarındaki Ensaruddin ve el Kaide elemanının Mali`nin kuzeyindeki dağlara sığındığı, bu nedenle Cezayir`in sınıra yığınak yaptığı ve yeni askeri birlikler konuşlandırıldığı belirtildi.

Askeri kaynaklar, Mali`de Cezayir güvenlik güçlerinin hiç beklemedikleri bir durum yaşadığını, sadece el Kaide değil, Tevhid ve Cihad, Selefi Harektler, Ensaruddin elemanları ve paralı askerlerin Cezayir sınırına doğru hareket ettiği ve burada gizlendiğini açıkladı.

Cezayirli askeri uzmanlar, Fransa`nın Mali`de başlattığı operasyon yönteminin savaşçı grupların Cezayir sınırındaki Adğağ İfigas Dağı`na doğru hareket etmelerine neden olduğunu bildirdi.

CEZAYİR: SINIRDAN GEÇEN VURULACAK

Cezayir askeri birlikleri Nijer, Moritanya ve Libya da dahil olmak üzere, sınırdan Cezayir`e geçme girişiminde bulunanlara aynı muamele yapılacağı, uyarı yapılmaksızın ateş edileceğini açıkladı.

Cezayir güvenlik raporları, Mali`nin kuzeyini kontrolü altında tutan askeri güçlerin silahları ve araçlarıyla birlikte kuzeye intikal ettiğini belirtiyor.

Uzmanlar, Mali Ensaruddin askeri güçlerinin, Taliban`ın Amerika`nın Afganistan`a askeri müdahalesinde olduğu gibi taktik gereği dağlara çekildiğini belirtiyor.

 

A. Aydoğan Kalabalık - Dünya Bülteni / Kahire

Bu haberler de ilginizi çekebilir