• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Gençlere nasihatler – 4
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Müslüman kimse kim olursa olsun herkesin canı, malı, ırzı açısından kendini ondan emin (güvenilir) hissettiği kimsedir. Peygamberimiz (s.a.v)’in de ana sıfatı budur ve Ona bu sıfatı Kur’an’ı ahlak edinmesi tartışılmaz biçimde kazandırmıştır. Sizler de Kur’an ile ahlaklanınız ki, Ona benzeyebilesiniz.

Kadın-erkek ilişkilerinde İslam’ın sizleri uzak tutmak istediği türden ilişkilerden uzak durunuz. Allah’tan korkunuz. Ona buna değil sünnete uymaya çalışınız.

Güzel ahlakla ilgili bütün hususlara, örneğin; yaşlılara yumuşak ve sevecen davranmak… Kimsesizleri, yetim ve öksüzleri koruyup kollamak… İhtiyaç sahiplerine, evleri, yurt ve yuvaları ellerinden alınanlara arka çıkmak… Onların ihtiyaçlarını gidermek, yedirip-içirmek, çıplakları giydirmek için kampanyalar açmak, açılan kampanyalara katılmak ve desteklemek, bulundukları yerde ziyaret etmek, hatırlarını almak… Allah için, Allah’ın kullarına yakınlık göstermeğe dikkat ediniz.
Namazı anlayarak, hissederek ve dosdoğru kılmaya gayret ediniz.

Doğruları kalabalıkların bulunduğu yerlerde değil, Kur’an’da arayınız. Kalabalıklar da yanılırlar. Müslüman da olsalar… Çoğunluk veya kitleler tarafından yüceltilen ve giderek kutsallık izafe edilen insanlara itibar etmeyiniz. Allah ile aranıza aracı koymayınız. Ruhban sınıfına itibar etmeyiniz, Allah’tan başka veliler edinmeyiniz ki; imanınızın sıhhati sürekli olabilsin.
Kendinizi kontrol ediniz. Allah önce akidesi temiz (kirlenmemiş) olanları sevmektedir. Orta yolda yürüyünüz. İfrat ve tefritten sakınınız.

Elbette ki daha geniş olarak söylemek istediklerimizi Kur’an’da bulacaksınız. Ne olur defaatla okuyunuz Kur’an’ı ve hayatınıza geçiriniz.

Bugün ve her zaman İslam’ın en büyük ihtiyaç duyduğu şey güzel örneklerdir. Her biriniz birer güzel örnek olmaya bakınız. Ölüm sizi bu yolda iken bulsun.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir